fredag 14 augusti 2015

Gymmet? Träna? Hur gör man nu igen?

Tiden går fort - det är sista semesterhelgen, sista helgen innan Joakim åker till Göteborg, och Malmöfestivalens startskott. Man kan säga att jag föll på eget grepp i dag för jag sa att Joakim fick bestämma vad vi skulle göra - och han ville träna, äta lunch på stan och åka till stranden. Aha. Ja, det är antagligen vår sista chans att gymma tillsammans på ett tag (oklart om man längtar efter att träna när man har hemmapermis) så jag fick helt enkelt försöka plocka ihop rätt grejer och hänga med! Har man lovat så har man....

Jag har annars haft möjlighet att träna både onsdag och torsdag när jag ändå var på gymmet men jag var inte riktigt sugen. Dessutom tror jag att både kropp och knopp har mått ganska bra av två veckors vila från organiserad träning!

Dagens pass blev ett ihop-plock av övningar för de delar av min kropp som tar mest stryk när jag inte styrketränar. En massa ryggövningar, lite mage, lite ben. Min rygg är känslig för nya sängar, nacke och bröstrygg brukar strula lite om kudden är för mjuk eller för hård eller för stor eller på annat sätt "fel" och jag har känt mig lite "knakig" i ryggen så den fick en massa kärlek.

Uppvärmning med hopprep och en massa rörlighetsövningar med pinnen och sen drog jag igång. Jag gjorde det enkelt för mig och körde 4 x 8 reps på i princip alla övningar i dag, började lätt med ett uppvärmningsset och ökade vikten efter hand. Smala latsdrag, liggande rodd, kryssdrag, raka pulldowns. benlyft på boll, skalbaggen, sidoplanka på bosu med benindrag, fyrfotaplanka (subtil övning men rätt jobbig) och sittande vadpress. Varken krångel, superset eller annat trams, bara bra fokus på rygg och core-muskulatur. Bra så.

75 minuter senare kände jag mig färdig och gick och duschade och sen fick jag för ovanlighetens skull vänta några minuter på Joakim (det brukar vara han som får vänta på mig!) innan vi traskade bort till Centralen och hamnade på Lilla Husman för lunch. Lammlasagne med basilikakräm och en suverän salladsbuffé, perfekt! Sen åkte vi ner till ett blåsigt Ribersborg och tog ett dopp och la oss lite mer i lä och solade ett tag innan vi vände hem igen. Packade om väskor och tog bussen till stan för att spana på Malmöfestival och äta roliga saker! Vid åttatiden hade vi fått nog och stack hem igen så det blir nog tidig kväll och kanske NMT i morgon innan jag åker vidare mot andra äventyr efter lunch :-)

Inga kommentarer: