onsdag 13 december 2017

Två mörka kvällar, två reflexlöpningar

Det verkar vara "julspringets vecka" just nu och jag har sprungit reflexbana både i går och i dag.

I går var det "Live Love Run in the Dark" på mitt kära Bulltofta. Ett trettiotal löpare med pannlampa och reflexer slöt upp och tassade runt i mörkret. Jag känner ju området väl och det var bara på ett ställe på slingan som jag var lite osäker på var jag befann mig. Det var lerigt och rätt mysigt att smyga runt i hyfsat mörkt mörker och avsluta med glögg och pepparkakor. 5 km in på löpkontot.


I dag efter en lång arbetsdag mötte jag upp Sarah på Torget där vi åt goda burgare och pommes och sen kom Joakim och plockade upp oss för att åka ut till Stävie. Det var nämligen dags för Stävie Trail reflex/lucialöpning! Dresscode - ljus, glitter, tomteluva..... Jag körde pannlampa, lucialinne och reflexväst vilket verkade fullt accepterat. Stilpoäng? :-D
I Stävie är det betydligt mörkare och mera lerigt än på Bulltofta och reflexmarkeringarna var rätt små så det var kul att leta sig runt i mörkret! Även här var vi nånstans 25-30 löpare som trotsade regn och mörker, klädde på oss ljusslingor och glitter och grejer och sprang runt i leran. Galet, ändå. Folk känner oftast inte varandra mer än att vi kanske ses i nån startfålla nån gång, men gemenskapen är superfin oavsett för vi är alla löpare och delar en kul upplevelse just denna kväll. Roligt!

Det var blött och kyligt men efter nån kilometer eller så fick jag upp värmen och sen var det rätt varmt inne under jacka och lucialinne. Linnet visade sig också ha sugit upp ungefär allt regn som landade på mig under rundan så när jag kröp ur det var jackan typ torr. Mycket praktiskt :-D Glögg och pepparkakor även här, sedan hem till varmt te och en dusch. Helt klart bästa aktiviteten på en luciakväll!

Inga kommentarer: