måndag 29 april 2013

Möte med ny PT - och Spyfys-NMT

I förmiddags smet jag iväg från jobbet en sväng för en konsultation/förväntningsavstämning med Magnus, min nye PT. Efter lite inledande övningar om hur träningen ser ut i dagsläget, kost, stress och annat började vi prata om vad vi ska göra med mina två resterande timmar. Jag vill ha två bra sommarträningspass som ser till att jag kan springa med lätta, snabba, starka steg - men jag måste samtidigt jobba på ren råstyrka för annars kommer jag inte klara av Tough Viking och Tjurruset. En utmaning för en PT som inte känner mig. Fast han har lovat mig att när vi träffas nästa vecka så kommer jag få de två grymmaste träningspassen nånsin. Han har ju lite att leva upp till men jag är försiktigt hoppfull :-)

Efter jobbet var jag inom frissan och blev lite civiliserad i året och sen var det dags att äta, planka (4 minuter är utmaningen uppe i nu...) och jogga till Bulltofta för ett NMT-pass. Ida-pass i dag och det blev en riktigt spyfysig variant med mycket löpning och mycket styrketräning. Perfekt när jag hade lite ilsken energi att bli av med!

Vi uppvärmningsjoggade först och körde lite olika övningar i cirkel. Kroppsdelar i marken, sidohopp, baklängesjogg m.m. Sen var det dags för första cirkelfysen. Följande stationer: Höga knän/skipping en sträcka + jogg tillbaka. Löpning ut till bänk, 20 tricepsdips, löpning tillbaka. Löpning ut till bänk, 20 armhävningar, löpning tillbaka. Krabbgång på cricketplan, jogg tillbaka. Vi körde tills första paret hade klarat 3 varv.

Kort transportjogg bort till Idas favoritbacke. Inga discgolfare i vägen i dag som tur var! En burpee, löpning upp och ner, två burpees, löpning upp och ner, tre burpees.... ni fattar. Tills förste man hade gjort det 8 gånger. Jag hann med 7. Kräkjobbigt. Kombon av burpees och backlöpning är faktiskt bara vidrig!

Vi transportjoggade med lite varianter på jägarmarsch en kortis och gjorde ett stopp för att köra klassiska kampövningen "putta bort partner". Sen körde vi en cirkel till. Ålning i uppförsbacke med jogg ner, lång sprint med jogg tillbaka, en runda alligatorgång runt alla bänkarna vid grillplatsen, 20 boxjumps. Återigen körde vi tills förste man klarat 3 varv. Den där ålningen i uppförsbacke alltså.... Efter ytterligare lite transportjogg med jägarmarschvarianter avslutades passet med en rejäl omgång magövningar. Sen stretchade vi (extremt roligt eftersom Ida hade lite besvär med att namnge rätt kroppsdelar...) och gjorde 39 upphopp som avslut.

Efter passet joggade jag hem i civiliserat tempo med ganska stumma ben. Jag har tryckt i mig spaghetti med kycklingfärssås, jag har tagit en lång dusch och skrubbat med härligt rivig saltskrubb som svider finfint i alla småsår. Jag har konstaterat att all ålning och alla burpees har framkallat fina blåmärken. Nu har jag landat i soffan med te, en chokladbit och datorn framför Biggest Loser. Gymväskan är packad inför överkroppspass i morgon. Välkommen, tisdag!

Inga kommentarer: