onsdag 3 april 2013

NMT - stockhelvete...

I dag var det dags för stockar igen. Daniel såg lite blek ut klockan 18.12 när bara tre modiga deltagare satt i omklädningsrummet men några stycken sladdade in i sista sekunden och vi var faktiskt 8 som gav oss iväg på dagens pass.

Vi började med uppvärmningsjogg och sen en omgång knäböj, armhävningar, situps och rygglyft. Sen fick vi köra en liten uppvärmningssekvens bestående av 30 jumping jacks, utfallssteg en sträcka, 10 armhävningar och jämfotahopp tillbaka (fast jag vågade inte jämfotahoppen för ryggens skull så jag gjorde utfallssteg tillbaks igen). Den sekvensen gjorde vi 3 gånger i eget tempo.

När det var avklarat fick vi gå ihop två och två och hämta en stock per par i stockgömman i skogen. Därifrån tog vi oss sedan ut på stigarna, gick utfallssteg i uppförsbacke och sprang genom lite skog och snår. Sen var det dags att samarbeta - med stockarna körde vi knäböj, axelpress, situps och thrusters (svårt, men roligt!). Nästa övning var 30 jämfotahopp i sidled över stången och sen ålning där vi rullade stocken framför oss in till skogskanten, jämfotahopp igen och rulla stocken tillbaka. Jämfotahoppen fick bli höga knän för min del men annars funkade det helt okej.

Efter det fick vi tävla i "stock på raka armar". Vi skulle gå framåt tills första paret la ner stocken, de skulle köra 15 burpees medan vi andra stod still. Nästa par fick plikta 10 burpees, tredje paret 5 burpees och vinnarna vann. Tack vare att vi fick stå still kunde jag vända på mig så att jag hade armarna i en lite mer bekväm position och hur det sen gick till så vann vi faktiskt ;-) Statisk styrka i armar och axlar har jag tydligen blivit mycket bättre på än vad jag trodde!

Sen fortsatte vi ner till ängen vid sjön där vi fick köra parövningar. Den ena partnern transporterade stocken fram och tillbaka medan den andre gjorde fys. Avslutningsvis fick vi springa så fort vi kunde tillbaka till stockgömman (det var inte särskilt fort och försök "köra om" i snårskog med en stock på axlarna och en kompis att ta hänsyn till).

Sista grenen för dagen var att turas om att bära på rygg, en lyktstolpe i taget. Sen gjorde vi 20 upphopp och stretchade! Ett tungt men roligt pass - inte så mycket kondition men mycket styrka och pannben.

Inga kommentarer: