onsdag 10 april 2013

NMT - för att jag inte kunde låta bli. Typ.

Jag var ute och morgonjoggade i morse, en liten kortis. Bara för att få igång kroppen och för att jag visste att jag skulle befinna mig i en kurslokal hela dagen. Och jag insåg att jag var rätt sugen på NMT i kväll - för att jag missade måndagspasset, för att jag alltid blir rastlös av att sitta i skolbänken, och för att jag var nyfiken på vår nye instruktör John.

Jag visste också att det kunde bli tajt tidsmässigt - med kurs som är schemalagd till kl 17, 25 min cykling hem och behov av klädbyte och mellis.... Men allt går att lösa. Mellanmål i väskan och klädhögen förberedd så att Joakim eventuellt kunde ta den med sig ner till Bulltofta ifall timingen skulle köra ihop sig.

Alltså - dusch, andrafrukost, snyggkläderna och sminket på och iväg till kurslokalen. Där jag rätt omgående informerade kursledaren om mitt ryggproblem och att jag hellre ville stå än sitta. I nästa paus fixade konferensservice fram ett ståbord till mig så då stod jag längst bak i lokalen och hängde i baren hela dagen :-)

Vi fick bra mat på kursen och dessutom kortade vi lunchpausen något så vi slutade 20 min tidigare än planerat - alltså inga tidsproblem. Och så mölade jag i mig en Bounce-boll under sista passet för att ha energi. Perfekt! Cyklade hem i världens motvind, åt lite till, bytte kläder och så sprang vi mot Bulltofta.

John inledde passet med jogging runt cricketplan med lite uppvärmningsövningar. Sen fick vi springa upp i Idas favoritbacke och gå utfallsteg ner. Två gånger. Jag svor något över mina stela lår efter gårdagens pausböj med mera kan jag säga! Vi sprang vidare och nu var det dags för lite överkropp. "Dynamic pushups" på en lång rad med händerna på varandras underben. Jag stod längst bak så att jag kunde stå på knä... Och situps i ungefär en evighet. Jag kan inte köra situps just nu men jag kan göra crunches så det gör jag.

Vi sprang vidare och tjohoo, ner till kossabacken! Här körde vi en "intensivcirkel". 20 sekunder vardera av knäböj, armhävningar, "kobran" (ryggövning, lyft både överkropp och ben), jumping jacks, mountainclimbers, och sen löpning upp i backen och ner igen. 3 varv, inga pauser. Grymt bra! (mina mountainclimbers är lite fegisvariant för tillfället men hey, man gör så gott man kan!)

Sen sprang vi tillbaka mot cricketplan med lite tempoväxlingar. På ängen fick vi köra "president och livvakt" några omgångar och sen joggade vi tillbaka till startpunkten för lite stretch. Men se där tog John fel för vi hade ju bara kört i en knapp timme och vi vill minsann ha våra lagstadgade 75 minuter. "Kortleken" åkte fram. Ruter = knäböj, spader = armhävningar, klöver = situps, hjärter = burpees (eller megaburpees, inkl en situp). Joker = löpning ett varv runt plan. Så kan man lätt få en kvart att gå! Sen avslutade vi och tvingade John att köra 27 burpees för den lilla sektgrejen hade han helt missat.

Bra pass och ryggen känns inte värre i alla fall. Hemjoggen gick också bra, i lugnt tempo. Sammantaget har jag lyckats röra på mig i knappa 3 timmar i dag inkl. cyklingen och det är väl inte fy skam :-) för en ryggskottspatient. I morgon ska jag vara på gymmet aptidigt så att jag hinner träna innan kursen börjar kl 9. Woohoo!

Inga kommentarer: