tisdag 9 april 2013

Ryggskottet jävlas - jag jävlas tillbaka!

Stark i dag. Vaknade lite stel i ryggen men inte värre än att jag tyckte att jag lika gärna kunde dra till gymmet. Det känns ändå oftast bättre när jag väl har kommit igång lite. Så - cykeltur i minusgrader, in på gymmet. Började uppvärmningen med att göra mina ryggövningar medan jag mentalt tänkte igenom dagens pass och kände efter hur ryggen betedde sig.

Kettlebellsuppvärmning - svingar, SDHP, halos. Okej, funkar. Splitböj med hantlar - slog till med 2 x 12½ kg i dag för nån gång måste jag ju öka. Våga ta det där steget från 10 till 12½. Har man väl kommit dit är det inte alls lika långt till 15! Segt och tungt, men det gick. Sen städa upp efter grabbarna i böjracket - hur svårt är det att plocka av vikterna efter sig? Väldigt svårt. Pausböj. HatahataHATA - men det går, ryggen verkar till och med gilla magstödet. Sidoutfall, smidigt, snart dags att öka där tror jag.

Kände efter hur ryggen mådde innan jag gav mig på Cindy - pullups, pushups, airsquats. 4 x 4 varv. Jag har alltid svårt att räkna när jag blir andfådd så i dag tog jag hjälp av lite viktskivor. En hög med 4 st 0,5'or så kan man plocka ner en i taget för varje varv. En hög med 4 1,25'or som jag hängde tillbaka en i taget efter varje runda om 4 varv. 16 varv tog 18 minuter i dag, målet är 20 varv på 20 minuter så det är inte långt kvar! Nästa vecka ska jag helt sonika slänga på ett varv i de första två rundorna och se hur det går. Numera ligger jag inte som en fisk på torra land efter varje runda utan står kvar och djupandas ett tag bara. Dricker vatten, torkar svett, på't igen.

Pullupsen börjar det bli nåt av. Pushupsen måste jag tyvärr göra på knä eftersom ryggen inte alls är pigg på att jag gör dem på tå och jag räknar iskallt med att det blir betydligt jobbigare när jag börjar köra riktiga armhävningar igen.

Jag hade gott om tid i dag så jag stretchade i lugn och ro och var extra noggrann med nedre rygg och rumpa för ryggens skull. Det har känts bra hela dagen - jag har stått upp och jobbat. I morgon väntar en utmaning med kurs från 10-17 och jag har vissa planer på att jag ska försöka hinna med NMT'passet om det går och om jag orkar. Ryggen kommer inte klara av att jag sitter ner hela dagen så jag får placera mig längst bak och förvarna om att jag kommer vanka runt som en osalig ande emellanåt! Och så får jag vara störig och möla i mig mellanmål under den sista timmen så att jag orkar NMT'a. Så får det bli!

Inga kommentarer: