lördag 20 april 2013

NMT-ish

Dagens annonserade crosstraining-pass blev rätt så NMT-ish. Skulle man kunna säga. Det hade aviserats sen innan att han som skulle hålla i passet var PT med militär bakgrund och att han sysslade med "typ Military Fitness". Joråsåatteh... när det dök upp en kille med texten "Jägare" på ryggen så räknade vi ut vad det här handlade om. Och mycket riktigt kändes det också ganska bekant när vi kom igång!

Till en början fick vi hållas på en fin "grästrappa" inne på solgården till stor glädje för alla spagäster som låg och solade. Här gick och joggade vi uppför, joggade baklänges, gick björngång och bar oss åt på olika intressanta sätt. Sen skulle vi uppför. En armhävning på första steget, en knäböj på andra, två armhävningar på tredje - osv. Andra omgången likadan fast nu gjorde vi fällknivar och ryggresningar i stället. Sen fick vi ta oss uppför med alligatorgång och ner i ankgång (aj!). Sen var vi typ varma och joggade ner på stranden.

Nere på stranden jobbade vi två och två i olika varianter på att ta oss upp och ner för sanddyner. Springa upp och göra 10 burpees, springa ner, upp och göra 10 fällknivar, springa ner etc. Sen parvis där en sprang upp och ner medan den andre gjorde armhävningar, knäböj etc. Mellan varven körde vi en stafett med plankan och tunneln - över/under. Ganska välbekant alltihop och det kändes nästan som hemma :)

Det absolut roligaste var att instruktören försökte att "inte vara så militärisk" och säga att vi skulle ställa upp två och två etc. i stället för att prata kolonner. Vilket genererade lite allmänt kaos. Däremot använde han glatt "Framåt!" för att sätta igång varje övning så det blev hyfsat militäriskt ändå. Han kunde lika gärna ha gjort hela grejen. Vi avslutade med 35 upphopp, sen stretchade vi självständigt och tömde ut sand ur skorna. Och så la Joakim och jag in 3 minuter i plankan bara för att ha utmaningen avklarad. Done!

Inga kommentarer: