måndag 15 april 2013

NMT - 3 pass, 3 dagar...

Tredje dagen på raken med NMT. Fast jag var fortfarande sugen på dagens pass! Våren verkar ha landat i Malmö och det var riktigt varmt. "Mellansäsongstights", inget underställ och bara en tröja under västen. Ändå blev det helt vansinnigt varmt och svetten rann under passet!

Det var Dan som chefade i dag vilket jag faktiskt visste för jag frågade i går ;-) Till min stora glädje kom en av gårdagens provapåare tillbaka och så kom det dessutom en ny som ville testa träningen, en kille. Modigt! Dan hade lagt upp ett pass som innehöll utmaningar för alla.

Vi fick börja med uppvärmningsjogg en runda och sen in på gräsplan där vi fick springa, ta skydd, åla, gå björngång m m för att komma i gång ordentligt. Sen fortsatte vi en bra sträcka i jägarmarsch tills vi kom till grillplatsen. Här finns det ju trevliga stockar som är platta ovanpå och där kan man ha mycket roligt. Vi fick köra cirkelfys, 4 varv - 30, 40, 50, 30 sekunder. Fyra stationer: Armhävningarna med fötterna på stock, tricepsdips, snabba stepups och skidhopp. Lotta och jag reflekterade över att för ett år sen hade vi inte klarat en enda armhävningarna med fötterna på stock! Nånstans mellan de här cirkelfysvarven fick vi springa en runda också. Bara för ordningens skull.

Vi transporterade oss sen en rätt bra sträcka med "dubbel jägarmarsch" där man tar ett varv runt ledet innan man placerar sig längst fram. Sen hade Dan hittat på ytterligare plågsamheter. Vi delades in i två grupper och skulle sen växelvis springa upp för trappan och en kort runda längs stigen ner och stå i jägarvila. Innan vi fick börja springa skulle vi vänta in hela det andra gänget. Vi körde tre omgångar. Sen gjorde vi långsamma armhävningar, 15 st tror jag. Som avslut fick vi köra parsprint - superkort, kanske 25 meter upp för liten backe och runda en lyktstolpe, sen tillbaka och skicka iväg kompisen. 10 varv var skulle vi springa så det blev ju rätt bra puls där!

Vi avslutade med 27 upphopp och stretchade lite - och nu kan man äntligen hänga kvar ute på gräset och snacka efter passet utan att frysa ihjäl. Underbart!

Jag joggade hem med tunga ben och kan ärligt säga att benpasset som jag egentligen skulle köra i morgon inte känns så värst lockande. Dessutom har morgondagen lite komplicerad logistik så det kanske blir nåt annat i stället. Överkroppspass hemma kanske? Jag behöver nog också planera en eller två dagars vila innan helgens löparläger!

Inga kommentarer: