måndag 5 augusti 2013

Det funkar ju!

Nä, inte löpningen alltså. Gav mig ut på en försiktig morgonjogg i morse. Med mitt fina stödförband för foten som sitter orimligt bra och med mjuka fina skor. Siktet inställt på jämn asfalt utan några risker. Tuffade på lite försiktigt och tänkte att det kanske, kanske går, det är bara lite stelt tills jag kommer igång. Jo tjena. Efter 50 meter gjorde det förbannat jävla skitont. Gångpaus, stretcha vad och gastrocnemius och hälsena, mera gång, jogga på försiktigt igen. 100 meter, ajajaj... Och sådär fortsatte jag. 1,3 km tuggade jag med mestadels gång, lite jogg, och nä, det hjälper inte att bli varm. Okejrå, det blir definitivt DNS på halvmaran och så får jag jobba ordentligt med rörligheten. För det är inte i själva fotisättningen det gör ont utan i frånskjutet, precis som det fortfarande gör ont att gå nerför trappan men inte uppför. Grmf.

Vad som däremot funkar är indoor walking och de här högintensiva passen i gymmet som jag har kört senaste veckan. Jag har känt mig tung och plufsig av att inte kunna springa och NMT'a men i kväll i duschen märkte jag att det verkar ha gett med sig. Jag har medvetet inte ställt mig på vågen för det blir ändå aldrig bra oavsett siffrorna men jag känner ju min kropp, jag vet hur den ser ut och känns när den är i balans. Det har den inte varit i några veckor, men nu är vi på rätt väg igen. Bra så. För den sakens skull klarar jag nog av att fortsätta harva på en crosstrainer en timme i taget!

Eftersom morgonjoggen inte funkade var det ju ingen idé att tänka sig att NMT'a heller utan jag drog iväg till Friskis för ett pass Indoor Walking, medel. Det var rätt skönt faktiskt. Väldigt svettigt - i alla fall för mig. Tjejen framför mig hade ett ljusgrått bomullslinne - ni vet, ett sånt där svettfläckar syns omgående. Efter 3 låtar i första konditionsblocket rann svetten av mig. Hon hade inte ens en liten fläck på ryggen... fast jag är i och för sig grymt bra på att svettas också! Passet hade bra flyt, inte min favoritmusik men helt okej, och inte mycket till pauser utan hög intensitet. Precis lagom just i dag - och jag var behagligt mör i låren när jag cyklade hem!

I dag har jag förresten gjort min tenta så nu har jag S-E-M-E-S-T-E-R! Semester, semester, semester.... Yay!

Inga kommentarer: