fredag 2 augusti 2013

Fredagsfysat på Friskis

Orkade inte fixa med cykel och ombyte och gymkläder och grejer i dag utan latade mig och tog bilen (vilket iofs betydde att jag kunde handla på vägen hem.). Jag har gjort den bästa semesterförberedelsen nånsin tror jag, det känns verkligen som om jag har lämnat grejer i ordning och sett till att alla har fått den informationen de behöver ha för att kunna lösa sånt som är akut medan jag är borta. Kontoret är städat och prydligt, inboxen tom, diverse överlämningar fixade. Det känns väldigt skönt. Jag har till och med skrivit listan på de grejer som är viktigast att ta tag i när jag kommer tillbaka efter semestern!

Fast nu är det inte semester riktigt än för på måndag (eller under helgen om jag nu får för mig det) sa jag tenta av min kurs som jag gått via jobbet och sen är jag ledig på riktigt. Men i huvudet känns det som semester. Och kanske, possibly, eventuellt, ska jag börja måndagen med lite roligheter på gymmet. Vi får se.

Jag lämnade jobbet efter lunch i dag och njöt sen av att vara ledig hemma, hängde i soffan med katterna och tittade på Biggest Loser Australia. När Joakim kom hem efter naprapatbesök blev det snabbpackning och kvickt in i bilen för att åka till Friskis och fredagsfysa lite. De stänger kl 19 under sommaren så det kändes som om man fick se till att vara där 17.30 för att hinna med att ha kul!

Min tanke var egentligen att köra ett ganska strikt benpass men Joakim var sugen på att köra lite HIT-cirkel och jag är inte sen att haka på. Men det blev mycket benfokus i cirklarna ändå. Första cirkeln körde vi marklyft med skivstång, enbensmarklyft, utfallssteg med viktskiva på raka armar, benböj på bosu, boxjumps 3 varv, 45 sek arbete, 15 sek vila. Andra cirkeln körde vi kettlebellswings, utfall med kettlebell och rotation, knäböj, tricepsdips och räckhäv i Casalls redcordvariant som har corden på en trissa så att den rör på sig om man inte har lika mycket kraft på båda sidorna.

Sen roade jag mig med lite wallball, lite rep och planka i redcordprylen innan jag stretchade. Jag har provsprungit en sträcka i dag och det går fortfarande inte att springa vettigt på foten, Men jag räknar det som ett framsteg att jag kunde göra boxjumps i alla fall. Inget NMT i morgon, jag har bokat Indoor Walking i stället... Men kanske på måndag. Eller på onsdag. Den där halvmaran däremot är jag rätt osäker på. Jag tror inte det kommer att gå. 

Inga kommentarer: