måndag 26 augusti 2013

NMT - spyfys med Spyfys-Ida...

Cheezus. Vilket pass Ida fick ihop i dag - det var riktigt, riktigt kräkjobbigt kan jag meddela!

Vi var inte så många som ställde upp i dag så det behövdes inget ankare. Vi inledde som vanligt med att sätta igång axlar, armar etc och sen tog vi oss ut till cirkeln på cricketplan och jobbade på gräset. Helt vanlig "följa John" med Ida i front och olika förflyttningssätt. Sidohopp, slalomjogg, krypning, ålning, ålning på rygg, krabbgång och mycket annat. Varvat med situps, armhävningar, plankan m.m. När vi sen var ordentligt genomvarma fick vi springa två varv runt plan och vänta i jägarvila tills alla var på plats - uppställning två kolonner, framåt.

Det blev jägarmarsch med twist - nämligen att vi forflyttade oss på andra sätt än löpning. Främst krypning och ålning, fast de som kom bakifrån fick springa för att det inte skulle ta hundra år förstås. Medelst jägarmarschen tog vi oss fram till de fina platta stockarna där det var dags för riktigt redig spyfys.

Följande stationer: Boxjumps, armhävningar, tricepsdips, burpees/cykelsitups (burpees varv 1, cykelsitups varv 2-4) i en minut var, sen 2 minuters löpning, vätskepaus och om igen. Fyra varv. En minuts tricepsdips är fortfarande vansinnigt länge! Och tvåminutersintervaller är....långa helt enkelt. Vi fick springa varvet runt sjön och sen när tiden gick ut visslade Ida och vi fick gå/jogga tillbaka till samlingspunkten. Det gick att ta ut sig ordentligt på de varven även om det var basövningar.

Vi tog oss tillbaka mot startpunkten på samma sätt som vi sprang utåt - varierad jägarmarsch. Ålning på rygg, vändning och sprint är en riktig koordinationsövning när man är trött! Passet avslutades med bålövningsbonanza. Omvända situps, rygglyft, situps i par med klapp och sneda rygglyft. 1 minut på varje, två varv. Sen kände vi oss rätt så färdiga och fick stretcha innan vi rundade av med 31 upphopp.

Dagens positiva: Jag har sprungit till och från NMT-passet och sprungit på ordentligt under passet - och foten samarbetar. Visst, den ömmar emellanåt och den är inte helt hundra, men den funkar. Bra! 

Inga kommentarer: