tisdag 20 augusti 2013

Hur man på enklaste sätt tar död på armarna...

Man börjar på gymmet. Där man efter en noggrann uppvärmning med crosstrainer, rodd och rörlighetsövningar med pinne först kör ordentligt tunga bänkpressar. Så pass tunga att man vill ha passning för säkerhets skull och så att man kan trycka in de där sista, jobbiga repetitionerna utan att vara rädd för att tappa skivstången.

Sen går man vidare med tunga axelpressar med hantlar, bara för att det är lite vingligare än militärpress med stång. Efter det kan man lämpligen köra lite latsdrag och så supersetta bicepscurls och tricepspress i kabelmaskin. Och så kör man lite L-Y-T för att attackera småmusklerna på baksida axel och förebygga inklämningssyndrom. Man kan supersetta L-Y-T med rygglyft i lutad bänk också för säkerhets skull.

Sen kan man få för sig att man ska köra lite chins i assisten och inse att man behöver lägga på orimligt mycket assist - så pass att man tekniskt sett bara drar upp 10 kg men ändå är det risk att man fastnar i det nedre läget och inte har en chans att ta sig upp. Passet avslutas med lite magövningar med balansboll och lite fotrehab och stretch.

Sen på kvällen när man instruktörar NMT-pass inser man på grymmaste vis hur slut man är när man ska demonstrera armhävningar och triceps-armhävningar :-D

Receptet står till fritt förfogande. Kör hårt!

2 kommentarer:

Cecilia sa...

Haha! Det förklarar saken!! :-D Tack för bra pass igår!

Pernille sa...

Det är ju ärligt talat inte så ascoolt när instruktören inte klarar av att demonstrera sina egna övningar. Ska jobba på saken :-D