tisdag 4 februari 2014

Etta-nolla-nolla. BAM!

Gick och la mig med fokus i går. Slängde ut i TEAM Uppochhoppa att i morgon ska jag lyfta 100 kg. Peppen lät inte vänta på sig. Gick upp i morse - med fokus. 100 kg ska upp. Packa klart väskan, äta frukost, dricka te, läsa peppinlägg. Bestämd, fokuserad. Försökte att inte tveka - det dök upp en kort fundering nånstans "fast, egentligen är det ju knäböjsdag i dag, marklyft på torsdag?" men jag la locket på. 100 kg marklyft - i dag. Tisdag.

Cyklade till gymmet, lät tankarna vandra vart de ville. Lugn och fokuserad. Checkade in på gymmet, bytte kläder, drack BCAA, toalettbesök, dricka vatten. Ut i gymmet, haffa racket, värma upp med rörlighet. Magnesium på handflatorna, uppvärmning med stång. 20 kg, 40 kg, 60 kg. 80 kg - ett lyft. 90 kg - ett lyft. Byta 5-kilosskivorna till 10 kg - så, 100 kg. Redo för lyft. Vila 3 minuter, andas, dricka vatten, ladda. Mer magnesium. Fokus - stången ska upp, upp, UPP! Andas djupt, spänna magen, greppa stången - lyfta. Och vråla lite för att det behövdes. Men upp kom den - alla hundra kilo. Tjohoo!

Jag jublade och uppdaterade facebook och log. Firade några minuter, tyst för mig själv, innan jag plockade av 20 kg igen och gjorde fyra fina treor med 80 kg och ett gäng snabba reps med 20 kg kettlebell. Egentligen ville jag avsluta passet där och då och öppna champagne men jag visste ju att det fanns mer i kroppen!

Över till axelpress, således. Lite ofokuserat och halvdant för att jag mest var toknöjd med mig själv och min prestation men det blev ändå 5 x 3 med 30 kg. Och dipsen - 5 x 4 i dag. Kompletterade med lite baksida lår efter påminnelse från en sjukgymnast efter NMT-passet i går innan jag stretchade och gick in och duschade.

Tjohoo - jag har klarat av 100 kg marklyft. NU är det nog dags att maila PT-Martin och sätta igång med nya träningsprogram!

Inga kommentarer: