torsdag 13 februari 2014

PT-pass 1 av 3. Ajajaj mina lår!

Pass med PT-Martin i dag för att gå igenom det första av tre pass i mitt nya upplägg. Inte mer maxstyrka utan lite bodybuilding för att fläska på med muskelmassa ett tag. Inte mindre jobbigt för det, lite svettigare, lite mindre vila, lite lättare vikter men betydligt mer mjölksyra och smärta!

Vi började med knäböj. 8 reps - 60 kg stång, och avslut med airsquats i en evighet plus jägarvila. Vidare till två komplementövningar - först splitböj med 2 x 12 kg kettlebell (plus en massa utfall utan vikt) och sedan benspark, först några tunga åttor och sen lätta och många. HatahataHATA på bensparken som avslut där alltså! Jag undrar om jag kan gå i trappan i morgon....

Sen var det dags för axlar. Militärpress - lite teknikfix och sen åttor för att avsluta med hantelpress tills allting brände. Sen en ny, obehaglig bekantskap: lateral raise i kabelmaskin. Ouch. Superlätt vikt och ändå vill man bara dö. Axelpasset avslutades med shrugs med tunga viktskivor, inte heller en övning jag är bekant med sedan tidigare. Jävligt jobbig men bra pump åtminstone - och jag kanske till och med skymtade en liten ådra där på ena axeln :-)

Upplägget nu blir en tresplitt. Tunga övningar, 4x8 reps, följt av en lättare övning och många repetitioner. En basövning per muskelgrupp och två komplementövningar per muskelgrupp. Syftet är att bygga volym mer än att bygga styrka, men jag kommer förmodligen också bli starkare. Lite mindre cardio - gärna begränsat till ett intervallpass och ett lättare långpass varje vecka. Vi får väl se hur det blir med NMT och pass i buren och sånt. Jag får gå på känsla och se vad jag vill och orkar och längtar efter!

Inga kommentarer: