söndag 2 februari 2014

Söndagsfys i buren. Och lite instruktörstankar och recap.

I dag behövde jag ta det lugnt. Somna om när Joakim gick upp, ligga i sängen och läsa tills jag var hungrig på frukost, masa mig upp och dra på mig slappa myskläder och äta frukost i lugn och ro. Vägra hänga med ut och handla utan i stället vara hemma och titta på Masterchef Australia. Sen engagerade jag mig i veckans viktigaste uppgift: Att laga mat för kommande vecka. Vi äter mycket mat men har inte alltid tid att laga mat i veckorna. Så när vi är rediga fixar vi storkok på två rätter under helgen och planerar ytterligare en rätt som kan lagas på typ 20 minuter under veckan när nån av oss hinner laga mat. Variationen blir lite lidande men å andra sidan har vi båda två tillgång till bra och varierad lunch så det är inte hela världen om man äter samma sak två vardagskvällar. Det är ändå bättre än att det blir halvdan mat som det ofta blir när vi inte har förberett nåt.

Sen var jag inbokad på ett cirkelpass i "buren" på Friskis med Olga. Hennes pass är alltid roliga så jag stack iväg även om Joakim inte ville vara med i dag. I dag hade vi följande stationer:
Tricepsdips i dipsställning
Ryggdrag i balance trainer
Spark på boxsäck
Burpee-boxjump-pullup (yes, I am not kidding you!)
Wallballs
Snakeropes
Hopprep
Monkeybars
Rep"klättring"
Boxjumps
Upphopp med gummiband (stå på bandet och ha det över axlarna)
Höga knän i "selen"

I dag jobbade vi två och två på stationerna så att en jobbade med övningen och den andra hade "aktiv vila" typ planka, jägarvila eller annat smaskens. Sen bytte vi inbördes på stationen och därefter vidare till nästa station. Första varvet var det 45 sek med 20 sek vila/byte, andra varvet 30/10 sek. Det var ett riktigt bra pass som avslutades med stretch och nedvarvning helt i min smak.

När jag stod i duschen efteråt reflekterade jag över att jag alltid känner mig stark efter ett pass med Olga. Det finns flera anledningar till den. Dels har hon ofta med övningar jag aldrig gjort förr (burpee-boxjump-pullup t ex) och när jag fixar dem ändå känns det som en seger. Dels är hon en väldigt, väldigt bra instruktör på så sätt att hon peppar, berömmer, korrigerar OCH berömmer när man rättar till det man gör fel.  Olga lyckas på nåt sätt se oss alla och det är värdefullt. Jag ska försöka komma ihåg det när jag själv instruerar!

Veckans recap: Jag har hunnit med två styrkepass, två pass i buren, två NMT-pass och ett pass IntervallFlex. Inte helt dåligt för en vecka som dessutom innehöll två vilodagar. Kommande vecka ska jag fokusera på att göra tre bra styrkepass och tre bra instruktörspass. Allt utöver det är en bonus.

Inga kommentarer: