lördag 8 februari 2014

NMT - lördagsbus

Hela 15 stycken anslöt till dagens lördagspass med blött på marken men lite blek vintersol på himlen emellanåt. Och det blev ett riktigt buspass.

Vi inledde med uppvärmning och löpskolningsövningar på klafsig gräsplan. Mjukt och skonsamt men lite tungt underlag! När vi väl var varma var det dags för intervallerna och vi inledde dem med att springa 400 m (ett varv runt cricketplan) i olika tempo. Första varvet i 6:30, andra varvet i 6:00 och på sista delade vi upp i två grupper där jag ledde ett gäng i 5:30 och Joakim ett gäng i 5:00. Bara för att få känna på lite olika fart och hur det känns i kroppen - och för att lägga lite vikt på det där med att om man kör intervaller med joggvila så ska det vara tydlig skillnad.

Sen sprang vi korta intervaller runt cirkeln. En "kvart" lugnt, en "kvart" högt tempo. Eftersom det är ungefär 400 m varvet runt så blir det ca 100 m per intervall och alla körde i egen takt, jag hakade på den längst bak och tog mig an att peppa och hjälpa henne runt för jag vet att hon har det jobbigt med löpning och kunde inte med att lämna henne ensam. Snabba intervaller kan jag springa nån annan dag liksom....

Sen sprang vi iväg och satte lite kroppsdelar i marken emellanåt tills vi kom bort till de flata stockarna. Härligt ställe att köra tricepsdips och armhävningar. I dipsen kan man till och med sätta upp fötterna på en stock framför och så armhävningar med fötterna på stock. Klockrent. Och rätt jobbigt.

Jägarmarsch tillbaka till cricketplan där vi jobbade i par med ca 30 m mellan stridskamraterna. Den ene gjorde 10 situps, den andre 10 armhävningar, sen bytte vi plats och gjorde motsatt övning, efter platsbyte var det 9 reps - etc ner till nollan. På det ett varv lugn jogg runt plan innan vi gjorde upphopp och stretchade. Ett fint pass i dag!

Inga kommentarer: