lördag 1 februari 2014

NMT - instruktörsparty!

På dagens pass: Tre instruktörer. Ida, Joakim och Peter F. Det bäddar ju alltid för roligheter!

Ida inledde med en uppvärmning där vi bl a fick boxas mot varandras händer och min stridskamrat G fick ta emot all uppdämd frustration från veckan... "Hjälp! Hon har haft en dålig vecka!" lät det :-D Och ja, jag sov kanske inte helt superbra i natt och låg vaken någon gång och ältade veckans händelser lite. Men det är okej, det måste bearbetas. Det går över.

Vi kutade vidare ut i snömoset (det var faktiskt ganska okej i dag trots plusgrader, det blir nog värre i morgon) och brottades och värmde upp, sprang jägarmarsch och så var det Joakims tur. Han plågade oss med lite överkroppsstyrkeövningar och ansatsvis löpning där man körde växelvis armhävningar och situps medan man väntade på kompisen. Uppe på toppen blev det traditionell planka på led och ålning under innan vi "pingvin-åkte" på mage ner för backen till "bananen" där Ida väntade. Vissa hade tydligen bättre vallateam än andra, mina kläder bara fastnade i blötsnön!

Ida hade lagt ut en klurig bana till oss. Vi skulle lagvis transportera oss till 5 olika stationer uppe på "bananen" och på varje station fanns en fråga där man skulle gissa klurigheter om NMT-instruktörer. Vi skulle memorera siffran vid rätt svar och sen springa ner till starten för att gå på nästa station. Transportsätten var ålning, utfallsgång, baklängeslöpning, björngång, burpees (världens sämsta transportform i uppförsbacke). Det var en kul team-utmaning! Sen skulle vi lägga ihop siffrorna till en total som vi skulle minnas.

Efter det tog Peter över med en kul övning där vi skulle bära kompisen till en "helikopter" som var Peter själv. Kul för att man glömmer bort att man springer med en kompis på ryggen och bara är koncentrerad på var helikoptern befinner sig! Sen blev det intervall-löpning på "bananen" med joggvila mellan intervallerna och sist en runda av "helikoptern" igen innan Ida tog över.

Ida avslutade passet med att låta oss fatta varandras händer i ett långt led och ta oss ner för en backe med snår och buskar. Det var halt, så det krävdes samarbete och en hel del "vänta" och "kör"! Nere på flacken var det sen jägarmarsch med olika förflyttningssätt, bl a björngång över bäcken, och sen skulle alla över "hindret" som är en rejäl rulle konstgräs. Lugn jogg sista biten upp till hallen och jägarvila mot väggen medan Ida gick igenom frågor och svar och förklarade att totalen skulle bli 42 - och så gjorde vi 42 upphopp innan vi stretchade.

Efter passet blev det dusch och instruktörsbrunch. Daniel K anslöt lite senare och vi hade några trevliga timmar med mat, lite NMT-snack med mera. Och nu blir det inget mer i dag - soffan, Mello, softa.

1 kommentar:

Nellie - the Flying Hippo sa...

Det lät ju som en superrolig lördag! Förutom Mellon då, den kan jag vara utan. :)