lördag 26 april 2014

Födelsedagsfirande i dagarna två!

Det är inte alla som har det så lyxigt att de kan fira sig själva i två dagar men för mig känns det faktiskt så i år :-)

I går fick jag presenter och gratulationer. Det var en fin och solig dag men jag var hemskt trött och hade huvudvärk hela eftermiddagen - mindre roligt. Jag lyxade till det med en runda på biblioteket efter jobbet och framåt kvällen tog vi oss iväg till CityGross för att handla något till middag och lite andra nödvändigheter. Och lösgodis :-) Det blev läggdags tidigt inför dagens utmaning.

Firandet fortsatte i dag med NMT-långpass i Häckeberga. Så fantastiskt fin runda och härligt att springa med glada människor! Det är utopi att tro att man kan hålla ihop ett gäng på 12 personer där vissa är rena fysmonster och andra aldrig har sprungit längre än 12 km. Men alla genomförde med glatt humör i dag. På andra halvan av rundan blev vi lite mer utspridda, jag höll samling på de längs bak och Joakim skuttade lite mellan frontgruppen och gänget i mitten. Det funkar det med. Flera distansrekord sattes i dag och det är härligt att få vara med och peppa folk att ta sig över sina egna gränser. Tjohoo :-)

Efter passet var det rena lyckan. Jag var törstig och behövde energi (vi stack inom Konsum på vägen och jag drog i mig en halvliter Powerade på typ tre minuter) men annars mådde jag oväntat bra. Kroppen kändes helt okej (även högerskånken som inte är helt hundra), jag var lite öm i fötterna av allt stenigt underlag men för övrigt hade jag kunnat ta ett varv till. Och det, mina vänner, är ett härligt kvitto på att träningen funkar och att det där med ultramaraton inte är hopplöst. Nu var jag ute i nästan fyra timmar och det kändes bra efteråt!

Vi har fått i oss mat och dryck och vilar lite. I kväll blir det smaskig kinamat och en öl eller två. I morgon: buren :-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är både imponerad och avundsjuk! Tänk om jag någon gång kunde springa så långt... Härligt jobbat!

Pernille sa...

Man bara bygger på distansen lite i taget. Sen, helt plötsligt, är 25 km en skön långpassdistans :-)