måndag 28 april 2014

NMT - Cirkelfys med Gunnar!

Daniel K som var kvällens instruktör hade med sig sin träningskompis Gunnar på passet i dag. Gunnar är ett bildäck utrustad med snöre och sele så att man kan spänna fast den om midja eller höfter och springa med Gunnar släpandes efter sig.

Vi fick tillfälle att bekanta oss ganska ingående med Gunnar under kvällen. Men först: uppvärmning. Inledningsvis vanlig Daniel-stil med jogg runt cirkeln och diverse traditionella övningar som höga knän, sidohopp, plocka potatis m.m. Sedan parvis med kampövningar som att dra varandra ur balans, slå på axlar, stå i framstupa ställ och slå på händer etc.

När vi nu var rejält genomvarma var det dags för cirkelfys. En person sprang ett varv runt på gräsplan (varvet var utmärkt med små gula skålar som Daniel använder till hundmat när han är hundvakt för sin systers hund :-D) med Gunnar släpandes efter sig och under den tiden gjorde vi andra olika övningar. Tiden var ute när varvet var färdigsprunget - då fick vi vila och byta station. Vi körde jumping jacks, höga knän, Gunde Svan, Stenmark, benkast och liggande rodd i första varvet. Sen blev det ett varv löpning och lite vätskepaus innan nästa varv där det blev armhävningar, knäböj, situps, rygglyft, tåhävningar, höga knän, hälkickar, utfallshopp  - och fortfarande ett varv med Gunnar. Sista varvet blev ett kortare varv för då sprang vi utan Gunnar (och jäklar vad det gick undan när man inte hade ett däck på släp!) - och fokuserade på statiska övningar. Planka, sidoplanka h/v, statisk tåhävning, ryggplanka, statisk drake.

Gott och blandat på fysfronten helt enkelt. Sen fick vi jogga ner lite och så var det dags för plankan + ålning i cirkel plus lite skön stretch och småsnack.

Jag joggade hem i lugnt tempo och konstaterade att pulskurvorna låg helt åt h-vete så det är nog dags att byta batteri i pulsbältet igen. Fair enough - det används just nu 12 timmar i veckan ungefär så det är väl inte så konstigt att batteriet behöver bytas emellanåt! 

Inga kommentarer: