onsdag 16 april 2014

Hoppsan.

Jag hade tänkt att jag skulle vila i dag. Eller köra ett lugnt pass. Men så såg jag i Friskisappen i morse att det fanns en ledig plats på "individuell instruktion" och de platserna är lika sällsynta som flygande grisar så jag bokade hastigt och lustigt. Det finns två nackdelar med den här sortens bokning: 1) man vet ingenting om instruktören och 2) instruktören vet ingenting om mig. Det hade varit smart med en kort instruktörsinfo på hemsidan och en liten textruta i bokningen där man kan skriva lite kort info om vad man vill ha hjälp med.

Jag vet att en gyminstruktör inte är en PT. Så jag visste att jag inte skulle förvänta mig mirakel men tänkte att lite ny inspiration skadar ju inte. Jag träffade instruktören och berättade om projektet att springa 5 mil den 8 juni, att jag har kört tunga basövningar hela vintern och nu vill köra lättare styrketräning som kompletterar löpningen och håller mig skadefri. Men just den här instruktören visste inget om löpning, hade inga förslag på övningar och såg snarast ut att vara lite rädd för mig. Trots att jag försökte lirka och prata om att jag inte är så disciplinerad med bålövningar utan gärna ville ha tips så fastnade hon litegrann i att "du kan redan allt, jag kan inte visa dig nåt" vilket var lite tråkigt. För alla har nåt att bjuda på och jag är långt ifrån fullärd!

Eftersom vårt prat inte riktigt gav nåt så tyckte hon att jag kunde träna själv. Jag körde lite lätta knäböj men insåg att 40 kg kändes som överkurs med mina mosade lår så jag struntade i det och stack hem i stället. Jag var liksom laddad för lite kul inspiration så det blev "AB Tappade Sugar" i stället. Helt okej. På't igen i morgon. Men okej - Friskis instruktionstimmar är nog inte för såna som jag, det är bara att inse. Nyfikenheten är stillad, jag är lite småbesviken men samtidigt okej med att det blev lite vila i dag (26 km cykling i lugnt tempo = vila...ahem..).

Inga kommentarer: