onsdag 2 april 2014

NMT - lekfullt och svettigt!

Efter dagens arbete (medarbetar-workshop-dag) tyckte jag det var dags för NMT. Det var Joakim som höll i passet och det var, som han sa, länge sen jag var med på ett av hans pass. Vi prioriterar kanske inte så ofta att gå på varandras pass? Jag vet inte. Hur som helst var det kul att vara med i dag. Jag hade fått på mig pulsbältet men glömt att byta klocka, så jag hade inte koll på tid eller puls eller sträcka eller nånting - det var bara att köra.

Vi var hela 13 personer i dag, varav två nya som fastnade för NMT i lördags, och Joakim bjöd på "blandat ur godispåsen" kändes det som. Vi värmde upp med vanlig jogg och veva armar, sen in på gräsplan där det blev diverse hälkickar, höga knän, djurgång och lite armhävningar. Därifrån sprang vi bort till Idas favoritbacke och fick kuta upp och runda dungen medan Joakim "dukade".

Nu var det dags för intervaller. 5 övningar, 25 sekunder av varje, sen sprint till ryggsäcken och baklängesjogg till konen för att avsluta med vanlig jogg ner. Vi körde jumping jacks, knäböj, utfall, armhävningar, mountainclimbers och sen sprint direkt på det (sega ben!). Totalt tre varv med lite "pausövningar" emellan - som spiderman pushups och plankanvarianter. Sen körde vi ett fjärde varv med rygglyft, situps, armhävningar, upphopp, mountainclimbers och så sprint-baklänges-nerjogg.

Vi begav oss vidare ut i terrängen. Ett stopp vid bron för att köra tricepsdips, såklart, och sen vidare med jägarmarsch. Ut på en kolonn och sen fullt ös ute i skogen en runda. Lite paus för parövning - plankan med press. Mera löpning och så ålning i skogen. Hej, blåmärken på underarmar och knän!

Tillbaka till stigen och jägarmarsch bortåt, mot backens andra sida. Där blev det "tunnel och bockhopp" upp mot toppen. Alla kämpade, log och hojtade på varann. Vi fortsatte sedan nerför backen och så blev det jägarmarsch med slalom i egen kolonn sista biten tillbaka. 41 upphopp bankade vi in och så fick vi stretcha. Skönt! Jag var rätt lerig och rätt nöjd efteråt, precis som det ska vara. Och våra nya kompisar såg också nöjda ut.

Inga kommentarer: