måndag 14 april 2014

Monday. Make it a good one!

Jag är inte odelat förtjust i måndagar. Inte för att jag inte gillar mitt jobb, men det är rätt skönt att ha helg och styra över sin tid själv :-D

Upp och cykla till jobb i småregn i morse. Väl framme upptäckte jag att jag hade missat att packa ner strumpor att ha i kontorsskorna. Mina yllestrumpor jag hade cyklat i var dels lite väl tjocka och dels lite fuktiga. What to do? Nu hade jag ju gymväskan med mig och däri ligger ett par Fivefingers. Jobba i Fivefingers - lite softare måndag helt enkelt :-) Plus att jag alltid får så glada miner när jag tassar runt i dem!

Efter slutförd arbetsdag styrde jag kosan mot gymmet. Jag är friskvårdsansvarig på jobbet och vi kör några träningsgrupper på gymmet. Folk får träna 2 timmar i veckan med PT i liten grupp i 10 veckor - riktat mot de som har svårt att komma igång med träning, viktminskning, livsstilsändring. Den ena gruppen tränar på torsdagmorgnar bland annat så dem träffar jag hela tiden, men eftermiddagsgruppen får aldrig nån uppmärksamhet och jag hade fått lite frågor om det i lunchkön. Så då flyttar jag på ett träningspass och går och tränar en annan tid för att båda grupperna ska känna sig uppmärksammade.

Det blev ett skönt pass - jag körde Martins löpstyrkepass fast med liiite lättare vikter än jag egentligen klarar av. Främst för att jag har apmycket träningsvärk i övre rygg och axlar och det blir lite ostabilt mellan varven. Frivändningar och knäböj, treor. Sedan en massa boxjumps, utfallshopp (explosivitet och stabilitet - fruktansvärd kombo!) och en dragövning för baksida axlar och övre rygg. Det kändes skönt och tillfredsställande att träna i dag.

Cyklade hem i blåsten och kände mig rätt så mör när jag kom hem. Dags att äta, ladda om, iväg för att instruera NMT. Det stod 6 bekanta ansikten och en Stockholms-NMT'are på Skånebesök och ville ha ett bra träningspass så det levererade jag. Full fart, fokus, tjohoo! Det var också roligt att instruera i dag.

Sammantaget en bra måndag. Nu Biggest Loser och omladd för tisdag!

Inga kommentarer: