måndag 15 september 2014

Hemmafys. Enkelt!

Dagens program: 40 min styrketräning. Logistiken var lite komplicerad i dag eftersom det blåser så mycket att ingen av oss ville cykla till jobbet. Eller jo, cykla TILL jobbet hade gått bra, men cykla hem igen i världens motvind var man inte så sugen på. Således tog vi bilen, jag lämnade Joakim på hans jobb 06.45 och svängde in på mitt eget kontor 07.02. Tidig start och jag fick undan en del!

Efter jobbet var det alltså tanken att jag skulle ta bilen till Friskis, träna, duscha, fortsätta till Coop för att handla och sedan åka ut och hämta Joakim. Fast jag hade lite för mycket autopilot så jag kom på att jag hade passerat Friskis en bra bit för sent. Orkade inte vända utan handlade direkt på vägen hem och tränade hemma i stället.

Det är lätt hänt att det blir lite slappt när jag tränar hemma och det ville jag undvika i dag. 100% fokus i 40 minuter var målet. Alltså - tömma matkasse och sedan tänka "jag har precis klivit in på gymmet". Skaka BCAA, byta kläder, toalettbesök, planera passet. Värma upp med några varv upp och ner i trappan och world's greatest stretch tills värmen flödade i kroppen. Sedan styrkepass enligt följande:

Overhead split squats med 10 kg medicinboll, 3 x 8/8 reps
Explosiva höftlyft. 2 x 8 med medicinboll, 2 x 8 med gummiband över höfterna
Indrag av balansboll med baksida lår. 3 set om 5 reps per ben och 10 med båda benen.
Hög rodd med gummiband, 3 x 8 reps
Smal rodd med gummiband, 3 x 8 reps
Pullover med kettlebell 8 kg, liggandes på balansboll, 4 x 8 reps
Russian twist med kettlebell 8 kg, 4 x 20 reps

Fokus hela passet igenom var explosivitet och högt tempo in, sedan långsam excentrisk fas. Maximalt utbyte av varje rörelse trots att vikterna var låga. Avslutade med lätt stretch innan jag kutade upp och tog en snabbdusch innan jag hämtade Joakim. Skönt att alla måsten var avklarade innan 16.30!

Eller - alla och alla. Jag har packat min väska till i morgon nu under kvällen. Jävligt komplicerad packning eftersom jag ska vara hemifrån från kl 7 på morgonen till ca 22 på kvällen. Cykla till jobb, jobba, springa, gå på 4good-event, cykla hem. Nånstans däremellan ska jag hinna få i mig lite mat också var det tänkt. Det går bra här :-)

1 kommentar:

Nellie - the Flying Hippo sa...

Ja, mat är rätt bra att få in i schemat. :) Tack för dina matkassetips!