måndag 8 september 2014

Mysmåndag. Precis enligt schemat också!

Ledig i dag. En av fördelarna med att jobba deltid är att man bankar ihop en massa komptimmar så fort man är på kurs på heltid i tre dagar - så jag tog den lediga dagen där jag behövde den. Direkt i förlängning av helgen.

Trots ledig dag gick jag upp tidigt i morse när Joakims klocka ringde och fixade gröt så att vi kunde äta frukost tillsammans som vanligt. Sedan kunde jag läsa tidningen i lugn och ro, dricka en extra kopp te, morgonyoga lite (ja jag vet att alla yogisar tycker att jag borde yoga före frukost men det struntade jag i just i dag) och ta en dusch innan det var dags att sticka hemifrån.

Förmiddagen spenderades hos Mette på BodyControl. Kaffe och bullar och småprat och så fick jag en genomgång av kroppen. Massage, lite justeringar och en akupunkturnål som ska sitta kvar i mitt öra ett tag. Jag kan absolut rekommendera hennes klinik om du har såna där lite "diffusa" problem i kroppen. Eftersom hon jobbar med många olika metoder finns det bra chans att hitta rätt och kanske kombinera behandlingar för att få optimala resultat. Och så är hon rackarns trevlig också :-)

Efter lunch och lite avslappning (man blir rätt så mör av en timmes behandling) bytte jag om till löparkläder och styrde bilen mot Bokskogen. 75 minuter lugn distanslöpning stod på schemat och jag tänkte att milslingan väl passade utmärkt då. Ett högst njutbart pass förutom att min mage bestämde sig för att vara lite hypersensibel och krampa emellanåt. Förmodligen ett resultat av både kaffe och behandling i förmiddags. I dag valde jag att se det som en gåva att jag tvingades stanna upp och gå emellanåt så att jag hann njuta lite - av doften av skog, av solen som värmde från en sån där intensivt blå himmel som bara finns i september, av fågelsång och utomhus. När jag var framme vid parkeringen igen hade jag bara 9,7 km på klockan så jag var tvungen att springa en extrasväng för att få ihop till en mil!

Snabbt på med överdragströja, in i bilen och dricka vatten och hemåt för att jobba rörlighet. Happy Hips, en kvarts arbete med höfter och ländrygg. Väldigt skönt både före och efter löpning och i dag kändes det extra motiverat att arbeta "loss" höfterna lite efter rundan.

Du ser, Katarina, jag KAN göra som du säger ;-)

Kvar på dagens schema har jag bara att hålla ett NMT-pass. Lagom effektiv måndag och jag kommer nog sova som en gris i natt!

Inga kommentarer: