tisdag 30 september 2014

What goes around, comes around...

Okej. Jag har haft en sån där arbetsdag då alla utan undantag kom till mig i full panik och med hög stressnivå. Som om hela världen höll på att rasa. Vad innebär det? Jo, jag blir också skitstressad! Typiskt dåligt.

Kom hem en halvtimme senare än tänkt, kastade mig över matlagningen, blev irriterad över att maten var klar 5 minuter senare än jag hade planerat (really, som om de fem minuterna gjorde nån större skillnad....) och landade efter disk och undanplock i soffan i en halvtimme med en kopp te. Andades och hittade mitt center, mitt fokus. Det var inte MIN stress, inte mitt "bråttom och viktigt" i dag - det var alla andras. Jag behöver inte ta över deras "bråttom och viktigt" och bli stressad av det, det mår jag inte bra av.

Efter att ha mediterat över den saken och klappat lite lycklig katt (inget lugnar så bra som en spinnande katt i knät!) var det dags att dra på löpkläderna för kvällens pass med B.A.B.Y. Runners Team. Lite småruggigt och regnigt ute, men knappt nån vind att tala om, så det var faktiskt ganska skönt springväder tyckte jag.

Ett tiotal tjejer slöt upp och vi körde igång. Anna höll i uppvärmningen och jag fyllde på med lite löpskolning och stegringslopp innan vi inledde kvällens intervallupplägg: Rullande fyrahundringar. Eller nästan fyrahundringar för det är ungefär 370 m runt i cirkeln på Bulltofta. Alltså springa 400 m (i högt tempo då), gå/jogga 100 m, springa 400, gå/jogga 100 - etc. I 24 minuter. Håller man tillräckligt högt tempo på fyrahundringarna blir det lika jobbigt som fyrahundringar med en minuts vila men det här upplägget är lättare i en blandad grupp där man inte kan förvänta sig att alla håller koll på sin egen tid.

När alla var skönt flåsiga och mjölksyrestinna gick vi på lite styrkeövningar. Helt simpelt i dag. 5 minuters snurrande på 5 armhävningar, 10 situps, 15 knäböj, om igen. Ingen tankeverksamhet krävdes. Och så körde vi "draken" och "stjärnan" för bålstabilitet och balans innan Anna tog över och höll i stretchen. Jag var som vanligt gladare när jag kom hem än när jag åkte dit - inga konstigheter på den punkten. Så - nu försöker vi göra morgondagen till en bättre dag!

Inga kommentarer: