fredag 26 september 2014

Söndag med B.A.B.Y. Runners Team

Nä, jag är inte dagvill. Jag har bara inte känt mig särskilt inspirerad att skriva - snor på synapserna, eller nåt! Men nu så....nu kommer min upplevelse av vår B.A.B.Y. workshop.

Nellie och jag åkte tåg upp till Stockholm i lugn och ro lördag eftermiddag. Jag skämde bort mig själv med en gigantisk mugg te från Espresso House (ja, te, inte latte - för mjölk är inte så bra vid förkylning har jag lärt mig) och en morotsmuffin. Vi pratade löpgrupp och förväntningar på helgen och framtidsplaner, halvsov, läste och lyssnade på musik och podcasts.

Väl framme på Centralen fick jag ta leaden och slussa oss ut till Bromma. Lite knöligt eftersom tvärbanan inte gick, men det finns ju ersättningsbussar.... När vi kom fram var vi vrålhungriga så vi dumpade väskorna på rummet och kastade oss raka vägen in i restaurangen och beställde hamburgare och öl!

Efter en god natts sömn njöt vi av hotellfrukost (inte lika bra som på Ystads Saltsjöbad men de har väldigt god gröt på Mornington!) och bytte sen om för att ta oss bort till Brommaplan för löpteknikklass. Jag kände mig hyfsat frisk faktiskt så jag var okej med att springa. Det skulle ha varit Anders Szalkai som tränade oss, men han hade tyvärr fått förhinder och skickade en annan löpcoach. Som visserligen var duktig och trevlig men jag hade förväntat mig mer - det blev lite för basic för mig. Men så har jag också haft nöjet att träna med väldigt många väldigt duktiga löptränare och det är kanske inte helt lätt att anpassa en entimmes klass till en grupp som är så blandad. Jag fick med mig lite nya ideer till uppvärmning och också höra bekanta övningar instruerade på nytt sätt. Alltid bra.

Efter löpträningen drog vi tillbaka till Mornington där vi skulle ha workshop i konferenslokalerna högst upp. Malin höll i trådarna och skötte det hela på ett mycket förtjänstfullt sätt. Vi fick en rejäl lunch - två matiga sallader, kyckling, lax, guacamole och morotstzatziki - som man klarade sig på ett bra tag. Vi pratade om upplägget för B.A.B.Y. och om hur vi ska gå framåt. Under dagen fick vi även en visning på The Academy som bor i samma byggnad som hotellet, och vi kommer ha samarbete med dem om utbildning framöver. Tjohoo!

Eftermiddagen lättades upp av ett träningspass med Blossom. Denna fantastiska energiska kvinna serverade ett mjukt, men tufft träningspass med fokus på balans, rörlighet och stabilitet - och humor. Jättemånga roliga övningar som jag aldrig i hela mitt liv kommer komma ihåg, men känslan stannar. En känsla av "tack kroppen för att du ställer upp, alltid". Gött.

Vi fick en liten överraskning från popfruits - djupfryst ananas på pinne, helt underbart! Tid att duscha och byta om innan vi tog fantastisk fika med oss in i konferensrummet och fortsatte dagens program. Kristina från Vårruset kom och vi fick ge feedback på årets samarbete och prata om hur vi skulle önska oss det under 2015. B.A.B.Y och Vårruset kommer fortsätta sitt partnerskap och nästa år blir det ännu bättre och ännu större! I can't wait...

Eftermiddagen avslutades med lite generella diskussioner om vilket ansvar vi har för våra löpare och om vi kanske ska försöka skaffa nån som sponsrar reflexvästar eftersom vi tänker springa hela vintern på alla platser i hela Sverige!

Skulle jag önska mig lite mer av dagen så hade jag velat ha två dagar. För alla dessa initiativtagare har ideer och kunskap och drivkraft i överflöd. Tänk om vi hade kunnat lägga ihop allt vi har i våra huvuden.... vilken enorm potential! Tack Malin för att du har skapat denna gemenskap. Jag ser fram emot fortsättningen!

Inga kommentarer: