fredag 3 juli 2015

Cykelintervaller. I 30 graders värme....

Varmt som fasen i dag. Hade bilen till jobbet då jag skulle bjuda kollegorna på frukost och passade på att göra lite administrativt arbete första halvtimmen mellan halv åtta och åtta när jag var ensam på kontoret. Ordning och reda :-)

Det var en lång, varm arbetsdag - det är visserligen hyfsat svalt inne på vårt kontor (som iofs är svinkallt hela vintern också...) med en paus för glass och "hejdå, ha en fin semester" till vår teamleader. Nuttello-glass från Lilla Glassfabriken, yummy in my tummy I tell you! Nåväl, efter fullgjord arbetsdag (jag har färdigställt ett årligt projekt som brukar vara klart först runt den 20 juli och det är jag skitnöjd med) styrde jag bilen mot gymmet. Besvärligt - det tar ju mycket längre tid än att cykla och så måste man betala för parkering också!

Jag hade 50 minuter på mig innan min PT-kund skulle komma och Madde har lagt upp förslag på några alternativa intervaller till mig som inte inkluderar löpning. Cykelpasset var kortast så det kastade jag mig över, dock med något förkortad uppvärmning och nedvarvning för att hinna innan kunden dök in. 5 minuters uppvärmning, sen 40-sekunders, 30-sekunders och 15-sekunders intervaller och så 5 minuters nedvarvning. Klart på 35 minuter alltså. Ställde mig framför AC'n och svettades klart, torkade av mig det värsta, drog på mig en torr tröja och körde PT-pass...

Får erkänna att det är första gången i mitt liv som jag sitter så länge på en motionscykel, att jag hatar sadlarna på våra cyklar som är breda som fasen och obekväma och att jag siktar på att få klartecken för löpning ganska så snart så att jag kan springa i stället. Men just i dag när det var 30 grader ute var det rätt skönt att köra intervaller inomhus där det inte var lika apvarmt och jag är rätt stolt över att jag faktiskt gjorde det trots tidspress och trots att jag var rätt så osugen från början.

Inga kommentarer: