onsdag 22 juli 2015

En sån där dag, ni vet...

En sån där dag. Då man efter avslutat kontorsjobb och avslutat PT-jobb beger sig in i gymmet för att det står på schemat att man ska vara där i dag och träna ett benpass.

En sån där dag när man känner sig lite trött och sliten och lite mesig och tänker att i dag kommer det inte bli några stordåd i tunga marklyft utan det blir vad det blir. Så då fläskar man på lite extra i benpressen för att i alla fall ha gjort nånting tungt. Ett tag senare är det dags för marklyftsstegen med 12-10-8-6-6 repetitioner som jag verkligen gillar. Ja, man kan ju liksom inte börja lättare än på 40 kg när man är jag så då börjar jag där helt enkelt. Och sen ökar jag tio kilo och det går ganska bra och så blir det tio till och sen står jag där och gör 6 repetitioner på 80 kg bara sådär. Inte som att lyfta en påse chips, nej, det är klart att 80 kg känns tungt, men det är överkomligt.

Och sen undrar man hur det hade gått om det varit en bra dag. Fortsätter bort och kör dropset bencurl tills man nästan vill kräkas och funderar på hur man kan fixa en riktigt bra pass till benpasset nästa vecka. För de där hundra kilosarna som jag lyfte EN gång förra året är plötsligt inte så långt borta som de har känts hela våren utan nu är jag faktiskt ganska nära igen. Jag menar, drar jag sexor på 80 kg så borde det ju gå att få upp 90 och 100 nån enstaka gång, eller?

Efter avslutat pass (rehabövningar ingår också...) är jag trött. Slänger i mig proteinshake och cyklar hemåt, seeeg i benen men nöjd med dagens pass. Hemma hojtar Joakim så fort jag öppnar dörren "hej älskling, skynda dig upp så får du mat" och middagen är framdukad. Pankopanerad torskrygg, färskpotatis, remouladsås (hemgjord, på turkisk yoghurt) och gröna ärtor. ÅH så gott och välbehövligt.

Efter middagen kollapsar jag på vardagsrumsgolvet en stund innan jag drar fram yogamattan och kör en omgång Happy Hips för att stretcha igenom trötta höfter. Det blir också lite rotationer för ländryggen och skön vila med yogaklossen under korsbenet så att ryggen får räta ut sig. Känns bra. Sen är jag någorlunda tankad med energi och tar en välförtjänt kärleksmums till kvällsteet!

Puh. Skönt att det är vilodag i morgon. Visserligen en sån vilodag som innebär att jag cyklar 18 km, har tre PT-kunder och ett NMT-pass på kvällen, men ändå en sorts vilodag!

Inga kommentarer: