torsdag 30 juli 2015

När man går och sätter ett litet personbästa i marklyft. Bara sådär.

Det var ju det där med att skapa sig en bra dag för ett benpass. Vilodag i går t ex (eller, jag cyklade 18 km och hade två PT-kunder och instruerade ett NMT-pass....ahem....) och bra laddning med frukost och lunch i dag. Till gymmet efter lunch, kundkonsultation och sen ombyte och på't bara.

Jag kände mig stark. Värmde upp med hopprep och följde sen programmets anvisningar. Fast när det var dags för uppkliv på bänk bytte jag ut dem mot uppkliv på stepbräda i smithen som tröttar ut lite mindre. Skapa bra läge för marklyften helt enkelt.

Sedan dags för skivstången. 12 lyft på 50 kg kändes bedrägligt lätt. Frågade receptionisten om inte hon också tyckte att jag skulle lyfta 100 kg i dag och det tyckte hon absolut. Jag ökade stegvis, körde färre lyft än vanligt. 3 lyft på 80 kg kändes ok. 2 lyft på 90 kg också helt ok. Men då så, inget att tveka på. Lastade på 100 kg och kom sen på att jag ju måste sätta ett nytt pers så det blev två halvkilosvikter också för totalt 101 kg! Frustade lite, klev in under stången, bestämde mig och lyfte. Liiite slitigt var det i bottenläget men kommer jag väl över det så är jag stark, inga problem. Upp med stång, kontrollerat ner med stång, armarna i vädret och jubla! Nöjd.

Nöjd framför allt för att när jag lyfte 100 kg så var det i slutet av en period med fokus på maxlyft hela tiden. 2-3 repetitioner, hela tiden nära max. Nu har jag inte alls hållit på med sånt men jag kände för att testa läget lite och det var ju alldeles jättebra!

Passet var inte slut där utan jag körde 3 reps till på 80 kg och sen 2 x 8 på 60 kg för att avsluta marklyften snyggt. Sen var det bara lite småplock kvar innan jag kunde gå in och duscha. Känns fint att ha rivit av ett pers såhär sista veckan innan semesterresan!

Inga kommentarer: