lördag 25 juli 2015

Discolördag - repeat!

Det där med discoträning på helger har visat sig vara lite av ett vinnande koncept så det blev repeat på det. Överlag kan jag tycka att just "discopass" är lite mer behagliga och lättsamma av nån anledning, det känns aldrig lika seriöst som t ex benpassen gör! Inte för att jag inte tar i, men det är mindre muskelgrupper och därför inte lika tunga vikter.

Efter en lugn förmiddag (lite tvätt och städ men även en hel del slappande) tog vi oss ner till gymmet och drog igång. 1000 m rodd och lite rörlighetsövningar, sen var jag redo för mitt pass för bröst och armar. Efter uppvärmning med bröstpress är det rakt på enarmsarmhävningarna som jag hatälskar lite. Hatar för att de är tuffa, älskar att det faktiskt går (även om jag behöver jobba lite mer på djupet men alltså... man kan inte få allt!). Sen har jag klankat ner ganska duktigt på mig själv för att jag tar "mesiga" vikter i bänkpressen men jag kopplade inte förrän i dag att bröstmusklerna eventuellt är lite trötta efter armhävningarna.. D'oh. Snacka om att ha orimliga krav på sig själv! Inte jättekonstigt att det känns lite småsegt...

Lite mera bröst och sen armar. Isolerat och en i taget. Medan jag väntade på preacher-bänken slängde jag in några set raka pulldowns eftersom det är en övning jag verkligen lärt mig älska och för att just de musklerna den träffar är rätt viktiga för att hålla mina axlar på rätt plats.

Med skakiga armar var det sen dags för dusch och fix och det var inte helt lätt att träffa rätt med mascaraborsten ;-) Vi bjöd in oss själva på fika hos Joakims mamma innan vi åkte hem och fixade mat. Sen tänkte jag mig en lugn kväll men kom på att jag ju har kattvaktsansvar och susade iväg på cykeln. Precis i tid, för de första dropparna föll medan jag parkerade cykeln och sen satt jag inne hos katterna och häckade medan regnet brutal-öste ner och åskan dundrade. Väntade med att cykla hem tills det värsta var över, kändes onödigt att bli dyngsur och katterna uppskattade säkert lite sällskap!

I morgon tänker jag jogga lite stillsamt. Tror jag. Det verkar bli grisigt väder så vi kanske får gömma oss i skogen eller nåt. Och vet ni? I morgon kväll behöver jag inte packa väska och plocka fram kläder och fixa mellanmål och lägga mig tidigt för jag har s e m e s t e r ! Såååå gött att tänka på!

Inga kommentarer: