onsdag 4 november 2015

Benpass och en riktigt BRA matdag!

Kampen för att hålla matsedeln sockerfri pågår. Eller - kamp och kamp, det är inte så tufft egentligen, jag måste tänka mig för i vissa situationer helt enkelt. I dag har varit en lugn, men lång dag - inga morgonkunder i dag men däremot hade jag bokat tid hos polisen för att fixa ny legitimation så jag fick vackert masa mig upp ändå. Såhär såg det ut på mat- och träningsfronten:

06.30 frukost - min vanliga frukostgröt på havregryn och müsli med kokosolja och jordnötssmör och en skopa proteinpulver i. Serverades med färska blåbär, kakaonibs och mandelmjölk. Och en mugg te till, såklart.

09.00 frukost två - en burk "piggelinkvarg" och 10-12 nötter från "tuggburken" på skrivbordet. Försökte mig även på en banan som blev över i går men den var mjölig och skitäcklig så den åkte faktiskt ut.

11.30 lunch på jobbet - pocherad kolja med hummersås, potatismos och haricots verts, en tallrik blandat från salladsbordet (morötter, alfalfagroddar och sånt) och en brödbit.

14.30 företräningsmellis - två hemgjorda rawfoodbollar, några miniriskakor, BCAA.

16.00 träningspass BEN. Nu med fokus maxstyrka vilket innebar tungt, tungt, tungt. Bl a enbensböj aka pistols (nu utan TRX...), finnen och marklyftsbonanza. Hungrig redan före passet....

17.15 är jag monsterhungrig och kastar i mig två kycklingben, en proteinshake och en rawfoodbar innan det är dags för två kunder till.

19.45 äntligen hemma. Klämmer en portion rester från helgen - en viltfärsbiff, en hel hög gröna ärter och hemlagat potatismos. Vare sig hungrig eller sugen efter det så en mugg grönt te får avsluta kvällen.

Totalt sett är det här en jättebra matdag för att vara jag - bra påfyllning med jämna mellanrum. Ska jag peka på förbättringar så hade ett äpple varit bättre än rawfoodbaren efter träningspasset men man tager vad man haver ibland. Och potatismos till både lunch och middag är lite trist men jag styr inte över vad lunchrestaurangen serverar och lådan till middag stod redan klar i kylen :-D

I morgon tänker jag att det ska bli minst lika bra!

2 kommentarer:

Matsdotter sa...

Kampen att äta sockerfritt är alltid svår eftersom det gömmer sig socker i så mycket :) och som du skriver är det svårt att styra restaurangerna :)

/Frida
matsdotter.com

Pernille sa...

Sant, Frida! Jag är inte supernitisk med sockerjagandet heller utan försökte mest bryta vanan att "mysa till det" med en bulle eller en chokladbit :-)