onsdag 18 november 2015

Crossfit-onsdag!

Jag är förstås friskvårdsansvarig på mitt "vuxenjobb" och för ett tag sen blev jag kontaktad av en crossfitbox i närområdet som undrade om vi ville testa ett gratis företagspass. Jatack, sa vi, och i dag var vi 13 st som begav oss bort till Crossfit-Fabriken för att testa på crossfit.

Madde hade helt optimistiskt parkerat ett benpass i mitt träningsschema i morse men jag behövde sova lite extra efter gårdagens sena kväll så jag möblerade om lite. Nu undrar jag om det ens kommer gå att köra benpass i morgon för mina ben känns som överkokt spaghetti efter crossfitpasset :-D Vi får väl se helt enkelt.

Så här såg dagens pass ut:
Uppvärmning med lite enskilda övningar och lite parövningar och sen när vi var genomvarma gick vi på WOD'en som utfördes parvis och där bara en i taget fick jobba. Min teamie och jag delade upp övningarna jämnt, så vi körde 10-10-10-10-5-5 repetitioner utom på burpees där vi körde fem i taget. Fem burpees i taget är liksom optimalt - man orkar hålla högt tempo men blir inte svintrött. Maxtiden i dag var 40 minuter och vi var klara på dryga 26 vilket vi var rätt nöjda med. Som ni ser på tavlan så avslutades WOD'en med 50 airsquats och de sög finfint i benen ovanpå alla wallballs och burpees :-D

Det var ett riktigt kul pass, jag gillar såna där "ta ut sig"-pass ibland och det är roligare när man kör med en teamie. Svettades gjorde jag som en gris men konstaterade också att jag är enormt bra på att återhämta mig, även om jag kunde vara helt slut efter 10 wallballs så hann jag hitta tillbaka igen medan teamien körde sina reps så det var ganska bra tempo hela vägen. Jättekul. Jag ska se om vi kan få till några regelbundna företagspass för det var en hel del som undrade om det!

Sen cyklade jag till gymmet och tog hand om en kund och därefter hem - i medvind. Ni må tro att 9 km på cykel i morse i motvind och ösregn kändes fostrande, hemfärden var desto skönare!

Inga kommentarer: