torsdag 25 februari 2016

Men jag KAN ju!

Försökte sova länge men vaknade ändå strax efter sju. Joakim fick den briljanta idén att vi skulle åka och träna efter frukost och jag hakade gärna på. Älskar träningspass utan tidspress ibland, när jag bara kan hålla på tills energin tar slut och i dag var det helt perfekt.

Jag hade tänkt att jag skulle träna ben även om det var lite av ett IQ-test att hitta övningar som inte irriterar hälsenan. Eller - det är ju senskidan och inte hälsenan som är inflammerad och senskidan irriteras av att hälsenan rör sig så knäböj och utfall är exempelvis inte lysande. Benpress fungerar däremot för jag kan labba lite med vinklarna så att det mest blir knän och höfter som rör sig medan underbenet är stabilt.

Det blev 7 eller 8 set i benpressen med ökande vikter (jag använde den lite som uppvärmning också eftersom alla konditionsmaskiner går bort för tillfället). Sen körde jag Maddes sidoliggande enbenspress för att aktivera utsida höft och rumpa lite till.

Vidare till benspark, även här set efter set med ökande vikt tills det blev tungt och så körde jag 3 set på den vikten. Tror det blev 8 x 8 här. Lårcurl dropset, 3 x 6/6/6/6 där jag sänkte ett snäpp för varje sexa. Tungt men hanterbart, dock uppkommer det en viss stelhet i låren sen ;-) Med det överstökat avslutade jag med benlyft liggandes på boll så fick även rumpan och ländryggen lite kärlek.

Det var fortfarande gott om tid och Joakim gick och grejade lite så jag körde lite militärpress i smithmaskinen och sidolyft med hantlar som dropset. Världens mest antisociala övning då man raddar upp alla småhantlar som finns och kör med 4-3-2-1 kg :-) Som belöning för bra jobb avslutade jag med superset tricepspress och bicepscurl i kabelmaskin och sen blev det lite stretch och nedvarvning innan duschdags. Skönt.

Jag börjar känna igen mig själv i spegeln igen, mindre fluff och mer glitter i ögonen helt enkelt. Mer energi och framför allt mer sug efter träning. Det kommer bli en bra vår!

Inga kommentarer: