lördag 24 februari 2018

Glädje. Resurser. Orka bli trött.

Trenden har ändå varit uppåtgående denna vecka. Jag har kommit ikapp på jobbet och eftersom stressnivån har varit lägre har jag orkat träna och fått till två bra löppass och två pass på gymmet.

Torsdagen på gymmet var särskilt fin. Spenderade en halvtimme med marklyft - först lättare lyft med teknikfokus, sen tyngre med lång vila mellan set. Roligt! Kompletterade med lite splitböj med bakre foten på bosu och 2 lätta kettlebells, naprapatens prehabövningar för höfter och bål m.m.
Hade lyxen att vara helt själv i friviktsgymmet men när jag var klar med marklyften kom det in en kille och jag blev lite provocerad typ "mitt gym, you're cramping my style" men han har väl också rätt att vara där med sitt gymkort. Han riggade för marklyft och asade fram tunga viktskivor så jag tänkte att det var ju lite kul att han skulle lyfta tungt för det är alltid roligt att titta på andra som lyfter tungt. 

Men så börjar han värma upp och lyfter SÅ JÄVLA DÅLIGT. Fatta besvikelsen! Det var liksom nätt och jämnt att jag klarade av att inte rusa fram och klippa till honom och ba "du kan ju för FAN inte stå här och lyfta så jävla dåligt, nu drar du av hälften av vikten och så lyfter du inte tyngre förrän du har lärt dig lyfta ORDENTLIGT!!!". Men jag klarade av att impulskontrollera mig. Hurra! (ja, jag vet att det är lite taskig attityd men jag har verkligen svårt för folk som jobbar med dålig teknik, kalla det yrkesskada.....)

Efter fyra träningsdagar på raken blev fredagen en välförtjänt vilodag då jag tog emot matleverans och fixade middag lagom tills Joakim kom hem. 

I dag längtade jag efter att bli riktigt trött utan att behöva bestämma själv så vi joggade ner till Bulltofta och deltog i Hannes' NMT-pass. Det var några minusgrader, soligt, lite blåst, och superskönt träningsväder. Hannes bjöd på trappträning (jobbigt!), backintervaller varvade med styrkeövningar (också jobbigt) och avslutade med explosiva hopp-och-skutt-övningar (mera jobbigt!). På stolpiga ben joggade vi hem och åt välförtjänt lunch, hängde i underställ i soffan och lyckades till slut duscha också. Det är en bonus att faktiskt vara så återhämtad att jag orkar trötta ut mig ordentligt!

En vända till stan för att köpa nya löparskor till Joakim och sen en finkaffe på det blev det också innan vi åkte hem och riggade kommandocentralen. Varsitt glas vin, recept på datorn, streamad musik, en skål chips att tugga på, och sen lagade vi mat. I dag blev det en pastagratäng med kyckling, bacon, svamp och broccoli som jag improviserade ihop samt en högrevsgryta inspirerad av sjömansbiff (fast utan potatis för de är inte så himla bra att frysa in). 

Med en hel hög förberedda matlådor klara, pastagratäng i magen och semla till efterrätt känner jag mig rätt så nöjd med dagen och planar ut framför Mello. Misstänker brutal träningsvärk i lår och rumpa i morgon men det kan jag nog leva med. Får väl träna överkroppspass då ;o)

Inga kommentarer: