måndag 2 april 2018

Tack och hej mars, hoppas på bättre april!

Det är kärvt i år alltså. Februari var brutal på jobbfronten och först i slutet av månaden började jag komma igång med träning igen. Det följde fler tuffa veckor både med mycket och intensivt jobb, en sjuk katt och Joakims övningsdygn. Stressnivån var ganska hög och jag fick vara försiktig med hur mycket krav jag ställde på mig själv.

Men nu känns det som om det har vänt lite. Jag har fått till två veckor med ganska bra kontinuitet i träningen och bättre ska det bli. För januari var så himla bra och det kanske blev just så bra eftersom jag körde på med Runner's Worlds 30-minutersutmaning. 30 minuters träning (eller mer) varje dag som tvingade mig att prioritera in de där 30 minuterna. En kort morgonjogg eller löpning direkt efter jobbet, transportjogg till och från pass på Bulltofta eller en halvtimme på yogamattan. Det går. 30 minuter vikta för "egenomsorg" och superfokus på planering varje vecka för att få ihop pusslet, hur svårt kan det vara?

Nu kom ju månadsskiftet lägligt mitt i påsklovet som gav bra möjligheter till träning. Skärtorsdags kväll var vi på gymmet, på långfredagen var jag ute och sprang en ganska tung runda (men skönt efteråt ju!). Lördag morgon blev det gymmet igen innan vi hade gäster på kvällen, påskdagen var vi ganska trötta båda två men jag stack ut och sprang backintervaller på eftermiddagen och sen blev jag så pigg så jag drog med mig Joakim till gymmet också. I förmiddags blev det ytterligare en löprunda, betydligt skönare denna gång. Egentligen var jag sugen på att smita ut en sväng nu i kväll också när Joakim åkt iväg men jag insåg att det blir löpning ytterligare tre dagar i sträck så det var onödigt att utmana ödet. Så i stället rullade jag ut yogamattan och lät Anna Germundssons lugna röst guida mig genom ett pass på en halvtimme med fokus på höfter och baksidor. Så skönt!

Känner mig redo att jobba en kortvecka, redo att tackla april heads-on och även redo för vår! Väderprognosen säger dock att det under natten ska komma blötsnö med temperaturer runt nollan så jag tog det säkra för det osäkra och halade in cykeln i hallen igen. Orkar inte stå och tina batterilåset med hårtork kvart i sju i morgon bitti ;-)

Inga kommentarer: