lördag 25 augusti 2018

Första hela veckan - fullt ös!

Tillbaka till vardagen på riktigt. Fast inte riktigt som vanligt, för Joakim är ju hemma hela tiden nu. Vi är två som lagar mat, två som diskar, två som tvättar, två som somnar i soffan på kvällarna.... Vardag. Älskade vardag.

Denna vecka har bjudit på matkasse-hjälp i köket och det är just nu rätt gött med matkasse varannan vecka. Slippa tänka och planera äger fortfarande och de fyra rätter av veckans fem vi har lagat har varit bra!

Annars har kosten denna vecka varit lite påverkad av att jag äntligen var hos tandläkaren och drog ut min problem-tand. Det är väl egentligen inget jag har längtat efter (med tanke på tandvårdsrädslan) men samtidigt så ORKAR jag inte med den där tanden längre. Först rotfyllde vi den. Sen tuggade jag sönder den. Okej, den behövde en krona så då fixade vi det. Fast klant med fixeringen betydde att hela kronan fick göras om (på garanti) inom ett år. Den nya kronan lossnade, vi fixerade med annan cement. Den lossnade igen och denna gång fästes den med ett stift på tandresten under. Gissa hur glad jag blev när jag kände före sommaren att kronan var lös IGEN? Temporär lagning och tid för tandutdragning efter allas semestrar.

Det känns skönt att vara av med problemet men det är inte så mysigt att ha en lucka i tandraden och en krater i tandköttet! Det har blivit flytande kost några dagar men nu har det läkt så pass att jag klarar vanlig mat i små bitar om jag tuggar på andra sidan.

Med tandutdragningen följde också två vilodagar, jag var praktiskt nog ute och sprang på morgonen innan tandläkarbesöket (se till att få in träningen + dämpa ångesten, två i ett typ), vilade sen två dar och körde ett rejält backintervallpass i går och ett löparfyspass i dag. I morgon - distanspass.

Nästa vecka är planen att börja återgå till normal träningsstruktur igen. En morgonjogg, ett intervallpass, ett distanspass varje vecka. 2-3 pass på gymmet - helst tre om det går. Och så ska jag börja simma! Jag har anmält mig till en simkurs som passar min nivå och ska ta tag i det där med teknik, frisim och ryggsim. Håll tummarna för att det blir en bra upplevelse?

Inga kommentarer: