söndag 12 augusti 2018

Recept på semester - 2018 års version

Sista veckan innan semestern var rätt galen. Jag vikarierade för tre kollegor och skulle dessutom förbereda för egen ledighet så jag sprang. Och sprang, och sprang, och sprang lite till. Så tacksam för att ha sista arbetsdagen på en tisdag, de sista två dagarna hann jag lämna över till den kollega som kom tillbaka och få ordning på allt som skulle lämnas.

Sen var vi hemma en dag och packade och fixade, och så åkte vi på årets sommarresa den 26 juli - en torsdag. Båtresan som gud glömde Trelleborg-Rostock (boka en utsideshytt på den här linjen!) och en kort biltur till Zingst. Där hade vi fyra övernattningar innan vi åkte vidare till Binz på Rügen och bodde i tre nätter där innan vi reste hem. Vi har cyklat, badat, promenerat, ätit pizza i en trädgård, duckat för en regnskur, ätit glass, druckit bubbel, solat och bara njutit.


Sen kom vi hem (båtresan hem var värre än utresan!), vilade en dag och så drog jag igång sommarens renoveringsprojekt och målade om hallen uppe och nere. Fem dagar med målarfärg i håret plus en dag för lite extra piff - klart. Nu är det Malmöfestival, vi har lyssnat på Wilmer X, ätit fish'n'chips, tittat på folk, sprungit intervaller och lyft tunga saker. Jag har tre lediga dagar kvar och ska maxa semesterkänslan tills vardagen infinner sig igen på torsdag!


Receptet: En veckas njutning, en veckas renovering, en veckas chill. Helt klart vinnande koncept. Att börja med att bli totalt ompysslad för att sen hitta tillbaka till vardagen via målararbete. Det där med att måla om är rätt tacksamt, man ser liksom resultatet direkt :-D


Inga kommentarer: