fredag 7 maj 2021

Hej Hundliv!

 

När jag bloggade sist hade vi precis tingat en hundvalp. Ett stort beslut som har varit på väg jättelänge. Vi har velat ha hund i flera år, pratat om det och också insett att så som vi jobbar och lever kan vi inte erbjuda ett bra hundliv och då ska vi inte ha hund. Men med Covid och hemmakontor för min del vaknade ändå tanken "tänk om?" och jag bollade med min arbetsplats om det skulle gå. Självklart löser vi det - hemmakontor funkar fint för oss, sa man, och då så. 

Så de sista veckorna i mars spenderades med att plugga hund, införskaffa nödvändigheter och fixa saker "i tid". Sen flyttade Vallkyria in under påskveckan och hundlivet började på allvar. 

Jag ska inte sticka under stol med att första veckorna var rätt jobbiga. Jag var ledig första veckan medan Joakim jobbade, sen var Joakim ledig veckan efter och tog ansvar, och sen har vi anpassat oss. Jag har haft valpansvar på helger när Joakim jobbat, haft henne på hemmakontoret halva eller hela arbetsdagar och vi har jobbat på att få flyt och struktur på dagarna. Det blir lättare och lättare och bilden som togs på oss i dag är en bra bild på hur det känns - Hej, här kommer vi, på väg ut i äventyret! 

För nu KAN vi grejer. Det enskilt bästa rådet jag fick var "Titta på din valp!" och det har verkligen funkat. Jag har spenderat timmar bara med att hänga med henne på golvet, lära mig hennes signaler, lära mig signalera tillbaka, utveckla kommunikation och relation. Nu fattar jag små vinkar, vet att om hon är stökig på morgonen betyder det att hon är bajsnödig och att ett otåligt trampande betyder att det är dags att gå ut. Vi har hållit på med digital valpkurs sen andra veckan med nytt tema varje vecka och IRL-valpkursen började denna vecka. 

I dag var lite av ett "eldprov". Vi skulle ha teamträff på jobbet och träffas självklart utomhus så jag lyckades få till att vi sågs här på Bulltofta. Chefen hade med sig fika så vi gick en promenad till en av grillplatserna, satt med goda avstånd på stockarna och pratade. Även en kollega hade med sig sin stora golden retriever som Kyria först tyckte var svinläskig men sen försökte få igång. Dock utan större framgång men hon hade nog rätt kul ändå där hon studsade runt! Hon klarade även att vara bland folk, att varva ner och bara "landa" vid mina fötter med en leksak mellan varven och på det hela taget bete sig civiliserat. Vilket faktiskt inte är särskilt självklart med en valp på 14 veckor så jag är supernöjd! 

Träningen då? Jag springer när jag har tid och lust. 3-6 pass i veckan utan större krav på prestation eller distans, det är bara bra att jag hinner springa. Punkt. 

Inga kommentarer: