onsdag 15 januari 2014

Ett styrkepass och ett NMT-pass

Nä, inte på samma dag. Styrkepasset gjorde jag i går morse men sen hann jag aldrig blogga om det för att dagen gick i ett och det var viktigare att blogga om gårdagens löpning.

Hursomhelst, det var ett bra och oväntat stabilt pass. Jag hade lite kort om tid (bra på att morgonsåsa...) så jag drog ner till fyra arbetsset i stället för fem men det är också okej ibland. 85 kg i marklyft, 30 kg i axelpress och fina fyror i dipsställningen. Det var jag ganska nöjd med att åstadkomma! Jag var lite osäker innan passet på hur det egentligen skulle gå efter söndagens och måndagens träning men det funkade väldigt bra. Sen var det skönt att skölja igenom systemet med lite intervaller på kvällen.

I kväll har jag varit på NMT som helt vanlig deltagare och instruktören var vår gamle kompis Femkamps-Daniel som nu är tillbaka efter sin Afghanistan-resa med tillhörande utbildning före och efter. Men han var i sin vanliga form och vi körde ett ganska klassiskt Daniel-pass. Först fick vi jogga till hans bil och hämta varsin viktskiva (min vägde 2½ kg, blåvästar fick nog mindre tror jag) som vi sen hade med oss hela passet.

Vi joggade på en kolonn och emellanåt hojtade Daniel "cirkel" varpå vi bildade en cirkel och gjorde nån övning. Vid första och andra stoppet körde vi diverse uppvärmningsövningar för att komma igång, sen var det Tabata-intervaller som gällde. Passet var kul och omväxlande men ganska tyst. Daniel inbjuder inte direkt till myspysprat, joggar man på en kolonn snackar man sällan så mycket som när man joggar på två kolonner och har en kompis bredvid, och under Tabata-intervaller blir det fokus på uppgiften och tystnad.

Tabata 1 var höga knän, tvåan spark i baken, trean växelvis armhävningar och situps, fyran växelvis knäböj och rygglyft, femman växelvis burpees och utfallshopp. På nästsista stoppet låg vi i plankan i cirkel och alla ålade under och på det sista blev det stretch. Inga upphopp på Daniels pass - as usual. Jogg till bilen, avlämning av viktskivor och sen tack och hej. Vi sprang ca 4 km under passet och det var oväntat jobbigt att springa och kämpa med den där viktskivan hela tiden!

Jag har inte bestämt mig för om jag ska träna och i så fall vad jag ska träna i morgon. Jag har fått ok av chefen att jobba hemifrån på förmiddagen (jag ska bara ha telefonkonferens och det är ingen mening med att åka till kontoret för den sakens skull) innan vi ska träffas och lägga upp avdelningens strategi för året på eftermiddagen och äta middag och vara sociala på kvällen. Telefonkonferensen börjar klockan nio och om jag är morgonkvick så hinner jag cykla till Friskis, träna, cykla hem, duscha och fixa frukost innan jag parkerar mig vid datorn och ringer upp. Eller så hinner jag morgonsåsa och köra ett pass rörlighet i stället. Det beror på hur det känns i morgon bitti tror jag - jag preppar väskan och alla kläder i kväll så att det är enkelt att komma iväg i alla fall!

Inga kommentarer: