söndag 5 januari 2014

Stronger, better, faster, MORE!

I morse körde jag ett lite spontaninkastat PT-pass. Hade mailat Martin under veckan för att höra om han hade tid, fick svar sent fredag kväll att söndag förmiddag funkade och fick tiden bekräftad i går kväll. Jag hade inte riktigt bestämt vad vi skulle göra under passet men när Martin frågade om vi skulle träna 3-reps eller kolla på utvecklingen på 1RM så valde jag det sista. Jag var nämligen vansinnigt nyfiken på om min träning hade gett resultat.

Det hade den. Rejält. Vi filade lite teknik på lättare vikter för ordningens skull - som Martin säger är det småfix nu men det är viktiga detaljer när det blir tungt. Jag hade själv värmt upp noga och kört några lätta set knäböj så vi körde igång med marklyft. Fick testa med magnesium (tips: magnesiumblock i en plastburk grisar inte över hela gymmet!) för greppet och vilken skillnad. BRA grepp och bra kontakt med stången, inget som halkar. Vi trappade upp, jag kikade inte på vikterna alls, fick upp 90, Martin ökade, fick inte upp nästa - som var 100 kg. Åh... jag var bara 5 cm ifrån. Hade jag fått upp stången 5 cm till hade jag kunnat pressa resten från höfterna men icke. 95 däremot satt perfekt - så nytt PB är 95 kg i mark.

Axelpress nästa - teknikfix, genomgång av teknik för maxning, uppåt. 35 borde jag klara när jag sätter 3 reps på 30 men icke, det blev bara 32½ i dag. Vilket ändå är en respektabel ökning från 30 kg. Knäböj är inga konstigheter och 87½ gick fint, ökat med 7½ kg här. Nu börjar det bli skillnad på vikterna i marklyft och knäböj och det är precis som det ska vara - de flesta är betydligt starkare i marklyft så det är egentligen jag som är ett missfoster som har haft samma vikter i de övningarna så länge!

Bänkpressen - här hittade jag äntligen, äntligen tekniken för att kunna hjälpa till med höften och satte 52½. Dessutom med MYCKET bättre teknik och djup än de 50 kg jag satte som 1RM i höstas. Bänkpress lider lite under att vi ofta kör den efter marklyft och axelpress så nästa gång ska vi vända på steken lite lovade Martin.

Sedan var det dags för chins. Jag fick nån insikt i natt om vad jag gör för fel i pullups. Dels är jag för passiv i ryggen så jag släpper upp axlarna för högt vilket betyder att jag gör det svårt för mig själv att koppla in ryggmusklerna. Och dels har jag resten av kroppen som en överkokt sparris - den är givetvis betydligt tyngre att lyfta än om jag "hjälper till" med hela core-muskulaturen. Så i dag satte jag en repetition och lyckades dessutom hänga kvar däruppe några sekunder. NU har jag hittat känslan - nu ska det bara upprepas, om och om igen. Jag GJORDE det! Löjligt nöjd!

Dips - koll av djupet, noga, noga, sedan max antal reps. Failade på femte repetitionen. För 6 veckor sedan gjorde jag två som var knappt godkända, i dag 4½ godkända. Som Martin sa - fortsätt dubbla antalet varannan månad så blir det bra ju ;-)

Jag är helt orimligt nöjd, stolt och endorfinhög. Jag vet att jag tänkte ta 100 kg i marklyft före nyår och det hann jag inte med, men det är nära, nära nu. Några veckor till. Några fler disciplinerade styrkepass med bra fokus. Bra käk, återhämtning och omsorg för kroppen så fixar vi det här. JAG SKA DIT.

4 kommentarer:

Sara Reiman sa...

Kalasbra jobbat!

Anonym sa...

Häftigt, Pernille!

Vad skönt det måste vara att få såna kvitton på att träningen fungerar för dig!

Nellie - the Flying Hippo sa...

Wow! Sjukt bra. Jag har aldrig tränat styrka på det sätt du gör, men blir allt lite sugen nu. Tack!

Pernille sa...

TACK för peppen!