onsdag 8 januari 2014

Onsdag med fullt ös

Jaha, då var det onsdag kväll. Vilken härlig dag jag har haft!

Började med sovmorgon i morse. Joakim smög tyst upp och jag somnade om och sov 1½ timme till. Otroligt skönt. Fixade lyxfrukost med stekt ägg och prinskorvar och ett godmorgon-sms ramlade in med besked om att jag kunde ta bilen om jag ville. OM jag ville. Möra, möra ben efter i går!

Både i går och i dag har det rasslat in positiva kommentarer på gårdagens gästblogginlägg. Jag är helt överväldigad. Att så många har läst och kommenterat och delat och tyckt till - fantastiskt. Det satt långt inne att våga dela min resa, men jag är otroligt glad att jag gjorde det. Dels var det lite terapeutiskt skönt att skriva texten, och dels hoppas jag att andra kan ha nytta av att läsa den. Kanske känna igen sig eller hitta ett eget sätt att hantera stress på. Alla behöver inte göra som jag ;-) Men jag blir lycklig över att min text genererar så mycket mer positiv feedback än jag nånsin hade vågat tänka mig.

Jag har jobbat som vanligt i dag och basat för ett möte som flöt på ganska bra. Alla gjorde som jag bad dem om, vilket är typiskt bra ;-)

Sen kom jag hem och mulade i mig mellanmål och såsade lite innan jag bestämde mig för att jag skulle NMT'a. Det var egentligen tanken hela tiden men jag var lite tveksam eftersom jag var så förbaskat trött i benen... Inget att fundera över insåg jag, bara att byta om. Joakim skulle vara instruktör så jag visste att det kunde bli ett obehagligt pass.

Det blev det. Mycket hög puls och mycket springa i backe. Fantastiskt. Jag fick mjölksyra i lårmusklerna på typ tretti sekunder men det var inte så mycket att göra åt saken, bara att bita ihop och köra på. Vi började med lite uppvärmning innan det var dags för första parövningen på grässlänten vid radartornet. Lätt lutning och knöligt och håligt som f-n. Jobba två och två, en springer, den andra gör styrkeövning. Mmmm... särskilt som vi skulle runda radartornet och det är brant ner och brant uppför!

Transportjogg, sen höga knän med kompis. Mjölksyra. Mera transportjogg och ålning uppför backe. Lite kampövningar och löpning där vi höll om varandras höfter - mera mjölksyra och mera flås. Transportjogg med "fångtransport" ner till botten av Idas favoritbacke. Här blev det enskilt arbete. 5 armhävningar, 10 atomic situps, 15 knäböj, springa ett varv i backen (mjuk och knölig och hålig och jävlig), om igen. Jag tror jag hann med 4 eller 5 varv och jag höll på att dö mest hela tiden.

Vi tog oss ut till asfaltsvägen igen och joggade på kolonner och körde "kroppsdelar i marken". Här hade vi precis legat i gräset och jobbat och det var helt okej, men lägga sig på mage på blöt asfalt var bisarrt äckligt och blött :-) Vi kom ut till cricketplan och det var dags för mera puls. Indianhopp ett kvarts varv, baklängesjogg ett kvarts varv, sen plötsligt ner i plankan. Alla ålade under, vi vände på steken och alla rygg-ålade under. Hysteriskt jobbigt men ganska kul också när alla peppar alla. Sen fortsatte vi runt med ett kvarts varv sidohopp på ena hållet och ett kvarts varv på andra hållet. Passet avslutades med lite ondsinta magövningar (as if we needed them efter hundra år i plankan!) innan vi gjorde 40 upphopp (mina lår gav upp efter 20 så var de sista 20 kom ifrån vet jag då inte) och stretchade ganska länge.

Det var ett kul men ganska jobbigt pass för mig i dag. Kroppen känns tung och träningsvärkig men i morgon är det på't igen med marklyftspasset. Joakim har fått hem en magnesiumklump som jag helt fräckt tänkte låna med mig till gymmet i morgon bitti och så ska jag inhandla en egen klump på hemvägen i morgon när Gymgrossisten har öppet. Det kan vara värt 25 kr att ha bra grepp.

Nu - dags att fixa smoothie till morgondagens mellanmål och sen är det hänga tvätt och bums i säng som gäller. Gonatt! 

2 kommentarer:

Sara Jonsson sa...

Åh, jag blir så avundsjuk på ditt tränande! Själv är jag dunderförkyld och jag är sååå less på eländet nu. Jag vill också ha träningsvärk! :-) Å jag håller med, bra skriver hos Sofia!

Pernille sa...

Åh, stackars dig Sara. Jag hade också varit vansinnigt avundsjuk om jag hade varit förkylningsdäckad och inte kunde träna. Gillar ju träningsvärk :-D Kram!