torsdag 16 januari 2014

...och så funderade jag på om jag skulle gå till gymmet...

Det var ju tur att jag slutade fundera och drog dit för det gick helt fantastiskt bra att träna i morse!

Cyklade mot Friskis strax före halv sju och traskade in på ett ganska folktomt gym. För ovanlighetens skull började jag med bänkpressen (det bästa racket var upptaget nämligen) och HEJA mig säger jag bara. Treor med 50 kg. För 8 veckor sen klarade jag med nöd och näppe EN repetition med 50 kg! Tjohoo!

Med den succén i bagaget gick jag vidare till racket, plockade undan efter föregående användare (morr) och började trappa upp i knäböj. Lugnt och sansat, 20-40-60-70-75 och sen har jag ju legat på 77½ men i dag tänkte jag att äsch - vi testar 80. Och se där - det gick. Fyra set med tre reps vardera på 80 kg i knäböj. Grymt ju!

Sen var det bara chinsen kvar. Jag drog fram en pall till chinsräcket och det innebär att jag precis nådde räcket med raka armar. Kunde trycka ifrån kanske 2 cm - men det räckte för att komma upp minsann. Körde fina negativa chins med pyttelite hjälp upp, 4 x 3 reps.

Bara för ordningens skull avslutade jag med 3 x 5 frivändningar. Lite lätt vikt sådär för att jobba teknik - ja just det, 30 kg var det ju. Jag kommer ihåg när jag inte kunde frivända 30 kg alls - nu känns det som "lätt vikt". Vilken träningsvecka alltså... det är fantastiskt att känna sig stark!

Resten av dagen har spenderats med telefonkonferens hemma i soffan, strategiska målsättningar för 2+14 med hela teamet och så fransk middag och ett spel pétanque som avslut. Trevlig kväll - fast nån härhemma klagar på att jag har ätit för mycket vitlök..... ;-)

2 kommentarer:

Tony sa...

Kul!! :) Uppmuntrande att prova nya saker och klara av dem.

Stark tjej!

Pernille sa...

:-D Tack Tony!
Jag blir lika lycklig varje gång jag tänjer på mina egna gränser...