måndag 6 januari 2014

Trettondagsfys: SkivstångIntervall

Häromdagen såg jag att en favoritinstruktör på Friskis skulle ha ett SkivstångIntervallpass i dag. Det var visserligen fullt, men jag bokade reservplats och dagen efter kom mailet att jag nu hade plats på passet. Gött, tyckte jag! För just den här instruktören är ganska sällan på "mitt" Friskis och att åka tvärs genom stan känns ändå ovärt för ett träningspass.

Jag var rätt inställd på att kroppen skulle vara lite märklig såhär dagen efter ett maxtest. Förra gången gick det ju rent åt pipsvängen men nu var jag lite förberedd i alla fall. Och jag tänkte att det kunde passa bra med lite högreps till bra musik och så några pulshöjande intervaller på det - plus stretch.

Efter uppvärmningen kom några helkroppsövningar med en 5-kilosvikt. De var ganska jobbiga - djupa knäböj med ett ben på stepbräda och ett ben på golvet och så sträcka upp vikten och balansera på ett ben på brädan. Pulsen ökade ganska ordentligt. Och kom den ner sen? Nä. För sen var det dags för ben, och jag hade helt kaxigt lastat 25 kg på stången som jag lyckades mosa upp och lägga på axlarna. Men innan knäböj körde vi utfall och pulsen stannade uppe. Sen, äntligen knäböj och andningspaus, för 12 knäböj med 25 kg går bra. Däremot funderade jag ett tag på om jag ens skulle klara av att få upp stången igen när vi var klara :-)

Jo, lite trött var jag. Det var dags för avplock av vikter och rygg och bröst sen. Marklyft och skivstångsrodd med 15 kg var bara skönt i dag. Bänkpress var lite märkligt med instruktionen "ländryggen mot brädan" hela tiden för jag försöker mer eller mindre automatiskt lägga mig i brygga.... Axlar och armar var otroligt jobbigt trots att jag bara hade 7½ kg kvar på stången sen. Axelpress var ingen match men bicepscurls och skullcrushers visste var de tog! Vi avslutade med ett gäng ganska utmanande bålövningar.

Efter det följde 15 x 45 sek hårt arbete med 15 sek vila och det var mest bara roligt - men svetten haglade kan jag meddela. Vi gjorde många roliga övningar och NMT'arna kan nog få smaka på en och annan framöver! Passet avslutades med nedvarvning och lååång stretch. Skönt, jag försöker verkligen komma ihåg att stretcha själv men det är något annat när man har en instruktör som säger till!

Trots att jag inte var 100% i slag själv och inte alltid körde de tyngsta varianterna på övningarna var det en härlig genomkörare med mycket positiv energi. Men jag fattar inte varför folk inte stannar hela passet? Några går efter skivstångsdelen (mindre störande eftersom det ändå finns avsatt tid för att plocka undan vikterna) och några går efter intervallerna och är inte med på stretchen (vilket är störande för de plockar undan stepbrädor och går igenom salen när man ska stretcha).

Vi har storhandlat och stekt en hel kyckling så att det finns braiga rester att tillgå. För i morgon blir det åka av: Gymmet på morgonen, sedan jobb, och så intervaller med Team Nordic Trail på kvällen. Tjoho!

Inga kommentarer: