tisdag 7 januari 2014

Tough Tuesday - typ.

Man måste ju sätta lite fart på vardagen - så det gjorde jag :-)

Cyklade till gymmet i morse och körde mitt pass. Lite jobbigt för det var typ dubbelt så många på gymmet som det brukar vara! Men bara man är flexibel och byter plats på övningarna så går det ju ändå. Fick därför börja med bänkpressen i dag och det kändes fint och stabilt med 47½ i dag. Inga fails :-) Sen tänkte jag köra knäböj, men racket var upptaget - så då tänkte jag köra chins i smithen men så kom det en kille och körde där. Well, jag har ju lovat Martin att nöta teknik på frivändningar så jag tog den lilla skivstången och lastade på lite och tränade teknik ett tag. Tills han i smithen var klar (han plockade inte av efter sig, svårt att veta om folk är klara....) så jag kunde köra chins.

Sen var böjracket minsann ledigt så jag hann med några set knäböj också för ordningens skull. Hade tänkt spara dem lite i dag eftersom det var tungt både i går och i söndags, så det blev bara tre riktigt tunga set i dag.

Dusch, cykla vidare till jobbet, hantera alla konstigheter som rasslat in under ledigheten (jag säger det igen: om folk bara skulle göra som jag säger så skulle det gå mycket bättre! ;-)), byta kläder och cykla hem i småregn för mellanmål innan kvällspasset. För i dag hade jag bestämt mig för att jag verkligen ville satsa på att springa med Team Nordic Trail. Korta intervaller stod på schemat i dag och eftersom B.A.B.Y. Runner's Team kommer ligga på tisdagar så blir det bara en av tre tisdagar som jag kan hänga med TNT framöver. Alltså - mellanmål, torr tröja, packa grejer, iväg.

Vi var 12 stycken som var med på detta första pass efter juluppehållet. Vi värmde upp och körde lite löpskolning innan det var dags för kvällens intervaller. 4 x 2 min + 6 x 1 min med halva tiden ståvila mellan intervallerna. Det var lagom spyjobbigt. Inte så mycket för flåset konstigt nog, men mina låååååår! Mjölksyra deluxe, I tell you. Annars var jag mest nöjd med att jag är bra på att hålla farten hela intervallen och att jag återhämtar mig relativt snabbt så jag kom ungefär lika långt på alla intervaller och det är bra. Att jag låg långt bak i gruppen i dag är som det är. Jag är ingen gasell ju :-)

Sen gick hemvägen via ICA för att investera i en termosmugg som jag har hört från säker källa att den inte läcker (ska funka att transportera smoothies i alltså!) och hämta ut paket med lite kosttillskott. Mat och dusch satt fint.

Förutom att gästblogga på Uppochhoppa och slänga in två kvalitetsträningspass har jag i dag också lyckats med att klämma ett finger mellan 2 x 15 kg viktskivor så det är blått och svullet. Heja mig! Jag firar dagens succéer med en mugg te och pannkakor med glass :-D

4 kommentarer:

Nellie - the Flying Hippo sa...

Vilket bra inlägg hos Upp och Hoppa! Det där är ju en riktigt bra grej. :) Kram

Anonym sa...

Vad är det för termosmugg från Ica som ska funka utan läckage? Jag sitetr med en termosmugg på jobbet som är bra på att hålla värmen, men fullkomligt värdelös på fronten med läckage...

De där intervallerna blev jag trött av att läsa om. :)

Pernille sa...

Anna - deras enkla modell för ynka 79 pix. Den här: http://www.icahemma.se/termosmugg-032-l-ica-cook--eat-p-11878.aspx

Anonym sa...

Icas termosmugg inhandlad igår! Invigd idag! Och jag har knappt fått i mig något te för att den är för bra på att hålla värmen så jag bränner mig på tungan... :)