måndag 17 mars 2014

Jag tränar för att jag vill. Inte för att jag måste.

Jag vet att många i min omgivning tror att jag tränar oavsett min status. Inte bryr mig om förkylningar och skador utan bara kör på. Fast det stämmer inte - jag tränar för att jag vill, inte för att jag måste. Och jag känner efter när jag behöver vila.

Just nu behöver jag det. Kroppen är sliten efter Blogger Boot Camp och knoppen är trött och mosig av alla intryck. Jag har inte riktigt fungerat till 100% i dag men det är okej - jag vet precis varför.

Jag ska packa i ordning mina grejer "ifall". Ifall jag i morgon bitti studsar upp ur sängen och tycker att ett bänkpresspass är det roligaste som finns. Det känns inte vansinnigt sannolikt men det har hänt förr att jag dagen efter en riktig "off-day" är otroligt pigg. Om det där "ifall" inte inträffar så är plan B att sova dryga timmen extra för att sen cykla till jobbet. Busenkelt ska det vara att packa om prylarna från träningsväska till cykelrygga. Och då tränar jag helt enkelt bänkpress på torsdag i stället - no sweat. Jag hinner. Musklerna mår bra av lite vila och livet är för kort för dåliga ofokuserade träningspass.

Inga kommentarer: