torsdag 6 mars 2014

Sömnig blondin på gymmet i dag?

Det gick väldigt bra att ta sig ur sängen i morse men jag kände verkligen också att jag hade sovit som en stock hela natten. Upp, krypa i cykelkläderna, äta gröt och dricka te, packa smoothiemuggen i väskan och iväg - exakt nollsexochtrettio.

Klev in på gymmet en halvtimme senare, bytte kläder och satte igång passet. Noggrann uppvärmning av rotatorcuff och så lite upptrappning i squatracket innan jag skulle ge mig på mina 4 x 8 repetitioner knäböj med 60 kg på stången. Som vanligt.

Well, på mitt vanliga gym är alla viktskivor svarta och 15, 20 och 25 kg är ungefär lika stora, det skiljer bara nåt lite i tjocklek. Visst tyckte jag att viktskivorna var lite tunga att baxa upp på stången, men det tänkte jag inte på. Första setet kändes något tyngre än vanligt men hyfsat okej. Jag råkade titta på viktskivorna och hade visst lyckats lägga på 2 x 25 kg i stället för 2 x 20 kg = 70 kg. Jaja, gick det att köra första 8 reps med 70 kg så går det väl tre set till, dessutom var det så fullt i gymmet så jag orkade inte klydda med att byta viktskivor. Kände mig väldigt nöjd över den prestationen!

Splitböj med 2 x 12 kg är fortfarande plågsamt - och nästa steg är antingen 15 kg (viktskivor eller hantlar) eller 16 kg (kettlebell) vilket jag har liiite svårt att motivera mig till. Men snart så.... Däremot kände jag mig taggad efter min första succéupplevelse i racket så när det var dags för benspark fläskade jag glatt på med 5 kg mer än vanligt och det gick minsann det med. Undrar om jag fegar lite? Det är i alla fall slut med det nu känner jag - bara att fläska på!

Jag vacklade över till racket igen och flyttade om för att köra militärpress. Ett uppvärmningsset med bara stången, sen på med 2 x 2½ kg och fokus, fokus, fokus. 4 x 8 reps med 25 kg - yes! Det har vacklat lite men i dag satte jag dem. Grymt nöjd. Vidare till sidolyften med ynka 2½ kg som ändå är så orimligt jobbiga och så shrugs som är tunga, men roliga. 2 x 15 kg i dag kändes överkomligt. Man kanske ska testa 2 x 20 kg vid tillfälle ;-)

Väldigt nöjd med dagens träningspass, benen var dock ohyggligt mosiga och sista backen när jag cyklade hem kändes oöverstiglig. Kom hem till katt med dålig mage som behövde duschas omedelbums (tack Joakim för assistansen), sen behövde jag själv duscha och sen var det äntligen dags för mellanmål. Det var typ en timme sen. Nu är jag vrålhungrig igen, ska gå och fixa lite käk strax. Kommer ett inlägg senare med dagens kostdagbok, det är inte klokt vad jag har varit hungrig och ätit konstant i dag!

Inga kommentarer: