lördag 29 mars 2014

NMT: Prova-på. En heldag i solen!

Lördag och provapå-dag med Nordic Military Training i dag. I sista stund blev Joakim och jag inkallade som med-instruktörer, jag hade i princip ställt in mig på att få träna två pass men icke.

09.15 var vi på Bulltofta för att spika detaljerna med platschef-Ida och Spyfys-Magnus som hade rest ner från Stockholm. Tanken var egentligen att köra två separata grupper men med 18 deltagare varav väldigt många blåvästar var det inte lönt så vi körde ett blandat pass och fick instruera en kvart var ungefär. Uppvärmning med Ida, sen körde Magnus ett tag, jag tog vid, sen Joakim, och så körde Magnus och Ida en gemensam avslutning. Det innebar att det fanns gott om instruktörer som kunde peppa, tjoa och rätta till teknik. En av deltagarna hade dessutom en hund med sig som vi fick turas om att ta hand om. Han hade fantastiskt roligt och kutade runt som en galning när han fick möjlighet ;-)

Deltagarna fick sig en skön genomkörare i vårsolen och fick som en bonus med sig Hillevi Wahls bok "Extremt Kul" efter passet som en pepp-present. Jag tror alla var nöjda - och nog fick vi ett par nya sektmedlemmar.

Det blev hamburgerlunch för instruktörsgänget och sen stack vi vidare mot Lund där ett nytt blandat gäng väntade. Vi körde samma upplägg men varierade övningarna lite. Även här var det fin stämning och glädje i gänget och alla kämpade på efter bästa förmåga - här fanns det några stycken som inte var vana att röra på sig alls men det var härligt att se hur alla hjälpte varandra.

Efter avslutat pass drog vi raka vägen till Stadium på Svågertorp tillsammans med ungefär en miljon andra. Lönehelg + 25% medlemsrabatt = sjuuukt mycket folk! Jag hittade ett par nya terrängskor för 375 kronor, som hittat. Från The North Face, har aldrig testat deras skor tidigare men de satt fantastiskt skönt och kändes som skräddarsydda. Tänker dock inte provköra dem på morgondagens långpass utan de får vänta till på tisdag.

Tack alla deltagare och medinstruktörer för en härlig NMT-dag!

1 kommentar:

Nellie - the Flying Hippo sa...

Aha, tänkte fråga dig om skorna igår men glömde bort det. Vilket fynd!