onsdag 19 mars 2014

NMT - 90-talet gästspelar!

I dag var ett sånt där pass som Daniel K får till då och då. Kreativt och med något totalt otippat inslag som får allting att balla ur och bli väldigt fnissigt.

Upplägget var egentligen otroligt enkelt. Vi joggade os varma medan Daniel dukade, och sen körde han uppvärmning med oss innan vi drog igång med kvällens huvudsakliga arbete: Cirkelträning i 90-talsstil. Vi hade 9 stationer i cirkeln, jobbade tre varv med 40-30-20 sek arbete och 20 sek vila i alla varven. Mellan varven i cirkeln joggade vi en runda runt cricketplan.

I cirkeln gjorde vi: draken höger/vänster, situps med pinne, armhävning med förflyttning, utfall med armarna över huvudet, plankan, "jorden runt" med liten låtsashandgranat, höga knän, sälrullningar och knäböj. Så egentligen var det inget speciellt.

Förutom då att Daniel hade lastat in en spellista med 90-talseurodisco i mobilen och monterat mobilen i en toarulle för att få lite högtalareffekt. Och mobilen hade vi mitt i cirkeln så att vi kunde digga till musiken :-D Det går nog inte riktigt att förklara HUR roligt det var. Några mindes musiken från sin tonårstid, medan yngste deltagaren sa "LÄT musik verkligen såhär på 90-talet?" och jag skickades raka vägen tillbaka till aerobicsalen där jag hängde flitigt - i 3/4-tights, aerobicdräkt med string, färgglada tubsockar och hög hästsvans. Det var tider, det..

Efter passet gjorde vi den sedvanliga ålningen i cirkel och sen fick vi stretcha noga och länge. Superskönt. Joggen hem flöt lätt och alla kläder åkte raka vägen i tvätten för de var leriga så det räckte och blev över efter ålningen. Med en Cocio-proteinchokladmjölk och några grova mackor i magen känns livet riktigt bra igen! I'm back in business :-)

Inga kommentarer: