lördag 21 februari 2015

Bra lördag

Lördag morgon har ofta varit min "egentid". För några år sen hade jag ridlektion på lördag förmiddag vilket innebar att jag gick upp tidigt för att hinna med frukost i lugn och ro innan det var dags att sätta sig på hästen. Numera är det NMT på lördagar fast ofta sticker Joakim iväg och äter frukost med sitt grabbgäng så jag får äta frukost själv. Det kan vara rätt skönt ibland!

I morse var en sån dag då jag gick upp tidigare än jag egentligen behövde, drog igång radion och satte mig med en lugn frukost. Grön smoothie, gröt och te. Och så antibiotika och probiotika och sånt.

Jag grovplanerade dagens NMT-pass (alltid lite med reservationer för man vet verkligen aldrig hur många som dyker upp!) och drog på mig varma kläder. När man är hyfsat frisk kan man instruera fast man inte kan träna men det vore onödigt att stå ute i kyla och regn och frysa. Alltså - underställ och yllestrumpor på!

Cykeltur i småregn mot Bulltofta för att möta upp dagens glada gäng. Målet för dagen var att ingen skulle frysa och om man tar en grupp NMT'are, några stockar och en backe så har man nästan garanterat succé på den fronten :-) Styrkeövningar enskilt och i par varvades med backintervaller och släpande av stock - lite enligt principen att pulsen fick gå upp ett tag, sen ner medan vi jobbade mer styrka, sen upp igen för att ingen skulle hinna bli kall. Som vanligt var det bara jag som blev kall om händer och fötter medan de som tränade höll sig varma!

Jag var hemma i tid för lunch och stoppade i mig rester av vegetarisk kebab innan jag duschade och sen intog tv-soffan med temuggen och en påse skumbananer. VM i Falun varvat med veckans avsnitt av "Hela England bakar" där en av utmaningarna var prinsesstårta. Roligt! Och så har jag såklart distanshejat på grymma Mia som springer 24-timmars i Esbo. Haft katter bredvid eller på mig under hela eftermiddagen och bara tagit det lugnt. Härlig återhämtning!

Det luktar mat från köket och Joakim har tagit på sig att konvertera lite kylskåpsinnehåll till middag som nog snart är klar. Sen Mello och sen läggedags så att jag kan fortsätta bli friskare!

Inga kommentarer: