onsdag 25 februari 2015

NU vet jag varför det var så roligt!

I dag har jag jobbat, jag har varit på PT-introduktion och jag har presterat att köpa en riktigt snitsig bikini i februari! Inte dåligt faktiskt. Och så har jag instruerat NMT.

En av kvällens deltagare var en gammal kändis som slutade för drygt ett år sen men som nu ville prova på igen för att komma ihåg varför just NMT var så fantastiskt. För det hade hon glömt. Hon kom ihåg att det var kallt, att man blev blöt och lerig och fick planera tiderna i tvättstugan noga, men inte varför det var så roligt.

Jag tror vi var en kvart inne i passet när hon utbrast att NU visste hon vad som var så fantastiskt. "Jo, för nu ligger jag här och tittar på månen!"

Det är precis det som är en av grejerna med NMT. Man gör situps under stjärnorna och springer intervaller i månsken. Bär på stockar och kamrater, hejar och kämpar tillsammans, orkar 30% mer än vad man trodde själv och avslutar med ett gäng flåsiga upphopp. I dag 49 gemensamma upphopp i "kompisformation" för att fira en deltagares födelsedag. Stretch och endorfinglatt lyckobubbel i gruppen innan vi leriga och svettiga åker hem för att äta mat. Det har jag inte upplevt i nån annan träningsform!

NMT ger en alldeles särskild träningsglädje. Jag önskar att jag kunde ta med den glädjen in till mina kunder i gymmet! Men nej, man blir inte lerig inne i gymmet, man ligger inte och tittar på stjärnorna. Man kan eventuellt få bära en pt eller kamrat, det kan hända ;-) Och visst går det att bli endorfinrusig och bubbligt lycklig av ett bra träningspass inne, men NMT-kompisarna och "utomhuset" gör sitt till. Det jag däremot tänker fokusera på är att träningen ska vara rolig och lustfylld. Att man inte ska känna att "gör nåt du hatar, motgång stärker karaktären" varje gång man kommer in på gymmet eller tränar med mig utan att det faktiskt blir ett nöje att träna de flesta gånger. Är det roligt så ökar sannolikheten att man fortsätter med det! Och den biten tar jag med mig från NMT till mina kunder. Rolig, omväxlande, utmanande träning - oavsett vilken nivå man befinner sig på. Precis så!

Inga kommentarer: